Miljoonakaupan tehnyt yhtiö aloittaa yt-neuvottelut

Koulutusvientiin ja täydennyskoulutukseen erikoistunut jyväskyläläinen EduCluster Finland Oy aloittaa yt-neuvottelut. Ne koskevat yhtiön kotimaan toimintoja, jotka työllistävät kymmenkunta henkilöä.

Mahdollisista vähennyksistä ei ole vielä tietoa.

– Kutsu yhteistoimintalain mukaisiin neuvotteluihin on lähetetty, kokous on 15. maaliskuuta. Siitähän prosessi lähtee vasta käyntiin, toimitusjohtaja Jan-Markus Holm totesi perjantaina.

Hänen mukaansa yhtiön kotimaan toiminnot on sopeutettava markkinoita ja nykyistä sopimuskantaa vastaavalle tasolle.

– Kyse on puhtaasti kysynnästä. Kansanvälinen puoli vetää, mutta kotimaan kilpailutilanne on hirvittävän kova, Holm sanoi.

Miljoonakauppa tehtiin lähiaikoina

EduCluster Finland on perustettu keväällä 2010. Sen pääomistaja on Jyväskylän yliopisto 80 prosentin osuudella, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä omistavat yhtiöstä molemmat kymmenen prosenttia.

Yhtiö työllistää päätoimisesti kolmisenkymmentä henkilöä ja sen liikevaihto on reilut kolme miljoonaa euroa.

Pari viikkoa sitten kerrottiin (Keskisuomalainen 18.2.) yhtiön saamasta miljoonakaupasta Saudi-Arabiaan. Yhtiö ryhtyy kehittämään koulutusosaamisen ja opettajankoulutuksen huippuyksikköä King Abdulazizin yliopistoon yhdessä paikallisten asiantuntijoiden kanssa.

Koulutuskauppa työllistää suomalaisia asiantuntijoita noin viidenkymmenen henkilötyövuoden verran viiden vuoden aikana.

Saudi-Arabian kaupan arvo on samaa kokoluokkaa kuin EduCluster Finlandin muutama vuosi sitten Arabiemiraateista saama tilaus, joka oli tuolloin Suomen historian kaikkien aikojen suurin koulutusvientisopimus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .