Ministeri Holmlund julkaisisi liiketoimintakiellot netissä

Sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) mielestä liiketoimintakiellot pitäisi julkaista internetissä. Ministerin mielestä rekisteri ei nykyisin palvele kansalaisen tarvetta saada tietoa siitä, millaisen palvelun tarjoajan kanssa hän on tekemisissä.

Liiketoimintakieltorekisterin tiedot ovat nykyisin julkisia, ja jokainen voi tilata niistä maksullisia otteita. Holmlund kuitenkin painotti, että tietojen saaminen avoimeen käyttöön internetissä on tärkeää.

Talousrikosseminaarissa maanantaina puhunut Holmlund oli huolissaan siitä, että tiukentunut kilpailu voi johtaa muun muassa rakennusalalla sellaiseen urakoiden hinnoitteluun, jossa kiinnostus pimeään työntekoon kasvaa. Ministeri kuitenkin kiitteli poliisin talousrikostutkintaa. Talousrikosten torjunta on myös tänä vuonna yksi poliisin painopisteistä.

- Poliisihallituksen ja poliisiyksiköiden johdon tulee huolehtia siitä, että kohdennetut resurssit ovat täysimääräisesti käytössä, Holmlund sanoi.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.