Moni maakuntien osuuspankki menee kimppaan

Maakuntiin on syntymässä useita uusia pankkeja, kun pienet osuuspankit yhdistyvät, tai useampi pankki sulautuu yhdeksi aluepankiksi. Osuuspankkifuusioita on meneillään kymmenkunta eri puolilla Suomea. Pankin siirtyminen toisen pankin nimen alle ei johda konttorien sulkemiseen.

Pankkialan murros pakottaa pankit miettimään toimintaansa. Yhdistymisillä haetaan tehokkuutta, kun sääntely on kiristynyt ja alhaiset korot syöneet katteita.

Säästöjä saadaan myös konttoreita karsimalla. Valtaosa Suomessa toimivista pankkikonserneista on yhdistellyt tai vähentänyt konttoreitaan. STT:n pankeilta keräämien tietojen mukaan kuluvana vuonna on suljettu jo 70 konttoria, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Samalla henkilöstön määrä laskee. Kattavaa kuvaa eri pankkien vähentyneistä työpaikoista on vaikeaa saada, mutta pelkästään viime vuonna alalta katosi yli 1 100 työpaikkaa. Esimerkiksi Danske Bank kertoi kesällä vähentävänsä Suomesta lähes 190 työntekijää. Suurin osa leikkauksista on tehty vapaaehtoisten järjestelyjen ja eläköitymisten kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.