Mutjutin on taskuun mahtuva hierontaväline – Jesse Ala-Lahti vie jyväskyläläistä innovaatiota maailmalle

Jyväskyläläinen hyvinvointialan yritys Wellness Tools Group Oy ui virkeästi vastavirtaan. Kun Suomessa engelska valtaa yhä enemmän alaa bisneksessä, tuoreen yrityksen innovaatio, taskukokoinen hierontaväline on nimeltään Mutjutin.

– Sana tulee mutjuttamisesta, joka on lihaksia ympäröivien lihaskalvojen eli faskioiden käsittelyä tällä välineellä, kertoo yrittäjä Jesse Ala-Lahti, 24.

Tuotteen varsinainen isä on hieroja ja jäsenkorjaaja Jarmo Pihlavamäki, joka halusi kehittää monikäyttöisen kalvohierontavälineen, jolla tavallisen ihmisen olisi helppo hoitaa lihasjumeja kotona tai töissä.

– Tapasimme Jarmon syntymäpäivillä, jossa olin valokuvaajana. Kerroin, miten omistamaani 3D-tulostinta voisi käyttää tuotteen prototyypin valmistamisessa, Ala-Lahti mainitsee.

Kun tuote oli valmis 5–6 erilaisen prototyypin jälkeen, yritys ja Mutjutin.fi-verkkokauppa laitettiin pystyyn alkuvuodesta 2017. Ala-Lahden ja Pihlavamäen lisäksi mukaan lähti muutama Pihlavamäen yrittäjätaustainen ystävä.

 

Mutjutinta myydään pääasiassa verkkokaupan kautta. Lisäksi jälleenmyyjinä ovat hierojat ja muut hyvinvointialan yritykset, jotka ovat ottaneet hierontavälineen oheistuotteeksi.

Asiakkaita löytyy tällä hetkellä myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Verkkokaupalla on suomen, ruotsin, englannin ja saksankieliset sivut. Samoin tuotteen tukena oleva mobiilisovellus toimii kaikilla neljällä kielellä.

– Yritys on pistetty pyörimään omalla rahalla, mutta kun lähdimme hakemaan jälleenmyyjiä Ruotsista, saimme sitä varten Jyväskylän kaupungin yrityspalvelusetelin, Ala-lahti kertoo.

Wellness Tools Groupin tavoitteena on ottaa nykyisistä markkina-alueista parempi ote, mutta myös etsiä uusia.

– Kävin vuodenvaihteessa Etelä-Koreassa katsomassa millaista hyvinvointikulttuuria siellä on ja sain hyviä ideoita, mutta ensin keskitytään kuitenkin Eurooppaan.

 

Ala-Lahden puheessa vilahtaa tiuhaan sana verkostoituminen. Hän sanoo, että aloittavalle yrittäjälle yksi keskeisimpiä asioita on yhteistyö toisten yrittäjien kanssa.

– Oman osaamisen lisäksi kannattaa verkostossa olla henkilöitä, jotka ymmärtävät enemmän kuin itse. Kaikkea ei tarvitse osata itse.

– Samoissa toimitiloissa on kaikkiaan kolme verkkokauppaa pyörittävää yritystä, joten läheltä löytyy ihmisiä, joilta voi kysyä mielipidettä omiin ideoihin. Esimerkiksi Sesonkia Oy:ltä olen saanut paljon apua logistiikan ja digimarkkinoinnin kanssa.

Ala-Lahti ei käynyt esimerkiksi yrittäjäkursseja lähtiessään yrittäjäksi vaan osaaminen on karttunut tekemällä uusia asioita ja hyppäämällä välillä myös omille epämukavuusalueille.

– Yrittäjyydessä hienoa on se, että työhön liittyy niin monenlaista tekemistä. Yhteen päivään saattaa mahtua yhteydenpitoa asiak­kaisiin, myyntityötä sekä tuotevideoiden ja -kuvausten tekemistä.

Ala-Lahti perusti yrityksensä ollessaan vielä tietoverkkoinsinöörin opinnoissa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Ala-Lahti uskoo, ettei hylkää it-alaa kokonaan.

– Teen edelleen yrittämisen ohella erilaisia virtuaalitodellisuusprojekteja ja uskon, että jatkossakin teen it-alan hommia joko toisen palveluksessa tai omassa firmassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .