Muurame porskuttaa edelleen mallikuntana – kymmenen Keski-Suomen kuntaa pääsi alle 10 prosentin työttömyyden

Työttömien työnhakijoiden määrä jatkoi laskuaan Keski-Suomessa huhtikuussa, mutta lasku oli aiempaa hitaampaa. Pienin työttömyys on edelleen Muuramessa, jonka työttömyysaste oli 6,6 prosenttia.

Maakunnassa oli huhtikuun lopussa yhteensä 13 816 työtöntä työnhakijaa. Se on 1 241 henkeä eli 8,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 451 henkilöä vähemmän kuin kuukausi sitten. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on 10,9 prosenttia.

Keski-Suomen alueella työttömien työnhakijoiden määrä väheni viime vuoden huhtikuuhun verrattuna kaikissa kunnissa. Suhteellisesti eniten työttömyys aleni Saarijärven-Viitasaaren seutukunnassa, jossa pudotusta tuli peräti 19,4 prosenttia.

Alle kymmenen prosentin työttömyyteen pääsi huhtikuussa 10 kuntaa: Muuramen lisäksi Uurainen (7,0 prosenttia), Luhanka (7,5), Kyyjärvi (8,4), Multia (8,7) Petäjävesi (8,8), Laukaa (9,0), Toivakka (9,0), Konnevesi (9,2) ja Kivijärvi (9,8).

Maaliskuussa alle 10 prosentin työttömyyden pääsi seitsemän kuntaa.

Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli huhtikuussa Saarijärvellä (13,3 %). Toiseksi huonoin tilanne oli Äänekoskella.

Suurimpien kaupunkien työttömyysastevertailussa Jyväskylä oli huhtikuussa 11,4 prosentillaan toiseksi huonoin Lahden jälkeen. Paras tilanne on Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä.

 

 

Työttömyyden vähentymisestä huolimatta Keski-Suomen tilanne ei ole hyvä muuhun Suomeen verrattuna. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,8 prosenttia. Keski-Suomessa luku on kolmanneksi korkein Pohjois-­Karjalan (12,4 %) ja Lapin (11,1 %) jälkeen.

Pitkäaikaistyöttömien suhteellinen osuus työttömistä kasvoi Keski-Suomessa huhtikuussa.

Maakunnassa oli uusia avoimia työpaikkoja huhtikuun aikana 3 213, mikä on 767 enemmän kuin edellisen vuoden huhtikuussa. Kaikkiaan huhtikuussa oli avoinna 6 040 työpaikkaa, mikä on 1 224 enemmän kuin vuosi sitten.

Palkkatuella työllistettyjä oli huhtikuun lopussa yhteensä 1 887 henkilöä, mikä on kuusi enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työllistetyistä 41 oli valtion, 584 kuntien ja 1 262 yksityisen sektorin töissä.

 

 

 

 

 

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .