Muuramen John Crane Safematic ja SKF palkittiin työturvallisuudesta

Peräti kaksi palkintoa tuli Muurameen, kun Teknologiateollisuuden parhaat työympäristöt palkittiin tiistaina Helsingissä alan Haastamme-kisan päätteeksi.

Metallituoteteollisuuden parhaina työympäristöinä palkittiin John Crane Safematic ja Oy SKF Ab Muuramesta. Huollon ja kunnossapidon palkittujen joukkoon pääsi FSP Finnish Steel Painting Oy Kangasniemeltä.

Haastamme-kisan arvioinnista vastasivat työsuojeluhallinnon työsuojelutarkastajat monipuolisin kriteerein. Palkittuja yrityksiä kiitettiin hyvästä turvallisuuskulttuurista ja ajantasaisista riskiarvioinneista. Kisan tulokset olivat kaiken kaikkiaan erinomaisia.

Haastamme-kisa järjestettiin nyt kymmenennen kerran. Sen taustalla ovat Teknologiateollisuus, alan ammattiliitot, työsuojeluhallinto sekä Työturvallisuuskeskus.

Yritysten arvioinnit tehtiin huhti–toukokuussa. Tulokseen vaikuttivat myös tapaturma- ja sairaspoissaoloprosentit vuonna 2016. Arvioinnin asiantuntijana toimi tekniikan tohtori Heikki Laitinen.

– Haastamme-kisa on ainutlaatuisen tuloksellinen turvallisuusohjelma koko Euroopassa. Sen aikana kisaan osallistuneiden yritysten tapaturmariski on pienentynyt neljäsosaan alkutilanteesta 2000-luvun alussa. Suomessa on todennäköisesti maailman turvallisin teknologiateollisuus, Laitinen sanoo.

Haastamme-kisan palkinnot jaettiin teknologiateollisuuden Työkaari kantaa -hankkeen seminaarissa. Myös se on alan työmarkkinaosapuolien yhteishanke, jonka tarkoituksena on parantaa työhyvinvointia ja pidentää työuria.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .