Muuttoruletti Jyväskylässä – Nämä kaupat muuttavat paikkaa

Useampi kauppa suunnittelee ja tekee muuttoa Jyväskylän ydinkeskustassa.

Ensin K-Kenkä muuttaa maaliskuussa Kävelykadun varresta kauppakeskus Forumiin entisen Kompassiapteekin paikalle.

K-Kengän tilat puolestaan remontoidaan Marimekolle, joka muuttaa uuteen paikkaan Torikulmasta. Suurin osa Torikulman liiketiloista myytiin viime vuoden lopulla sijoittajaryhmälle, joka suunnittelee paikasta nykyistä vetovoimaisempaa. Tarkempia suunnitelmia ei vielä ole.

Vaatekauppaketju Hennes & Mauritz taas allekirjoitti viime perjantaina vuokrasopimuksen Kauppakatu 37:n liiketilasta, josta tavaratalo Halonen muuttaa keväällä Kauppakulmaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Keski-Suomi.

Ruotsalaisketjun vuokrasopimus alkaa keväällä 2016. Kauppakatu 37:n kiinteistön pääomistajan, kiinteistösijoittaja Tapani Rautiaisen mukaan Hennes & Mauritz vuokraa yli 2000 neliömetrin tilat. H&M vuokraa nykyisin Halosen käytössä olevista tiloista valtaosan katutasosta ja kakkoskerroksen.

Rautiainen ei osaa vielä sanoa, milloin remontti alkaa.

– Nyt aletaan käydä läpi yksityiskohtia suunnittelijoiden kanssa. Remonttiaikataulu tarkentuu sen mukaan, hän kertoi Keskisuomalaiselle.

Danske Bankilla on vuokrasopimus talossa vuoteen 2017 saakka.

– Odotusarvona on, että pankki jatkaa tiloissa sen jälkeenkin, Rautiainen sanoi.

Kiinteistön kellarikerrokseen etsitään vielä vuokralaista. Rautiaisen mukaan neuvotteluja on käyty, mutta hän ei halua spekuloida yritysten nimillä.

Ruotsalaisketju Clas Ohlson suunnittelee myös toista myymälää Jyväskylään. Toimitusjohtaja Sampo Päällysaho kertoi torstaina Keskisuomalaiselle, että kävelykadun varresta on haettu ja haetaan paikkaa myymälälle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .