Myös Moody's pudotti Venäjän roskalainaluokkaan

Luottoluokittaja Moody's on pudottanut Venäjän luottoluokituksen roskalainaluokkaan eli tasolle Ba1. Moody'sin mukaan Ukrainan kriisi, Venäjän ruplan heikentyminen ja öljyn hinnan lasku synkentävät Venäjän talousnäkymiä entisestään. Tilannetta vaikeuttaa myös pääoman pako maasta, mikä vaikeuttaa Venäjän pääsyä kansainvälisille pääomamarkkinoille. Moody'sin mielestä on myös riski, että Venäjä vastaa kansainväliseen paineeseen hidastamalla velanmaksuaan.

Luottoluokittaja arvioi Venäjän joutuvan kuluvana vuonna syvään taantumaan, joka jatkuu myös ensi vuonna. Moody'sin mielestä on todennäköisempää, että Venäjää vastaan asetetaan lisäpakotteita kuin että nykyisistä luovuttaisiin. Luottoluokittaja pitääkin Venäjän näkymiä edelleen heikentyvinä ja voi pudottaa uudestaan luokitusta jo lähikuukausina.

Moody's oli jo aiemmin painanut Venäjä-luokituksensa alimmalle tasolle ennen roskalainarajaa ja arvioinut Venäjän näkymät kielteisiksi.

Suurista luottoluokittajista Standard & Poor's pudotti Venäjän roskalainaluokkaan jo viime kuussa. Monissa lainasopimuksissa on pykälä, jonka mukaan roskalainaluokitus kahdelta isolta luokittajalta pakottaa neuvottelemaan lainan ehtoja uusiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.