Naiset ohittivat miehet OPn rahastosijoittajien määrässä – ottavat keskimäärin vähemmän riskejä

Naisten osuus OPn rahastosijoittajista on ohittanut miesten lukumäärän.

OPn rahastojen osuudenomistajista nyt 50,9 prosenttia on naisia ja 49,1 prosenttia miehiä. Myös yli 10 000 euroa sijoitustalletuksina omistavista asiakkaista 55 prosenttia on naisia.

– Naisten sijoittaminen ilmiönä on kasvanut viime vuosina, ja kiinnostus taloudenhallinnan asioihin näkyy vahvasti esimerkiksi naisille suunnattujen sosiaalisen median keskusteluryhmien kasvuna ja vilkastumisena. On hienoa, että kiinnostus vaurastumiseen näkyy nyt myös konkreettisina tekoina ja sijoitusaktiivisuutena, kertoo OPn säästämisen ja sijoittamisen johtaja Katja Taponen.

Sijoituskäyttäytymistä tarkasteltaessa naisten ja miesten keskimääräiset rahasto-omistukset poikkeavat jonkin verran. Miehet näyttäisivät rakentelevan itse salkkuja, ja heillä on tyypillisesti useampia rahastoja omistuksissaan. Naissijoittajat päätyvät useammin omistamaan yhtä rahastoa.

Naiset ottavat keskimäärin rahastosijoituksissa huomattavasti vähemmän riskiä, ja omistuksissa korostuvatkin esimerkiksi korkorahastot ja alhaisemman riskin yhdistelmärahastot. Miehillä taas on salkuissaan enemmän osake- ja indeksirahastoja. Osakerahastoissa naisosuudenomistajia on vain kolmannes.

– Naiset sijoittavat turvahakuisemmin ja valitsevat usein hieman maltillisemman riskin tuotteita, jotka eivät vaadi yhtä aktiivista otetta sijoittamiseen. Tämä saattaa kuitenkin olla haasteellista pitkän aikavälin vaurastumiselle, etenkin matalassa korkoympäristössä. Rahastot ovat hyvä valinta varsinkin hyvin hajautettuun säännölliseen kuukausisäästämiseen sekä sijoittajalle, joka ei halua perehtyä syvällisesti esimerkiksi yksittäisen yhtiön tunnuslukuihin ja tulevaisuudennäkymiin, Taponen toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .