Netin superkäyttäjille tulossa suurempi lasku

Nettiyhteyksien superkäyttäjät joutuvat jatkossa maksamaan datan käytöstä todellisen määrän mukaan, sanoo TeliaSonera Finlandin toimitusjohtaja Valdur Laid.

– Olemme menossa hinnoittelussa siihen suuntaan. Jatkossa vähän käyttävä maksaa vähemmän ja enemmän käyttävä enemmän, hän toteaa.

Operaattorit ovat myyneet asiakkaille varsinkin älypuhelinten yleistyttyä paketteja, joihin kuuluu kuukausihinnalla valtavasti puheaikaa ja tekstiviestejä sekä monessa tapauksessa rajaton netin käyttö. Laidin mukaan vähän dataa käyttävät maksavat nykyisin suurkäyttäjien hyödyntämästä datasta.

– Todellisia huippukäyttäjiä on alle viisi prosenttia asiakkaista, Laid huomauttaa.

Hän uskoo, että asiakkaille tarjottavien pakettien hinnat eivät enää laske nykyisestä hintatasosta, joka on eurooppalaisittain hyvin edullinen.

Laidin mukaan asiakkaille tarjotaan jatkossa entistä suurempia kokonaisuuksia, joihin kuuluu esimerkiksi nettitelevisio.

– Mobiili ei ole vain puhetta ja datan käyttöä.

Laidia selvästi ärsyttävät erilaiset nettiyhteyksien nopeusvertailut, koska ne kertovat hänen mielestään vain yhdestä asiasta.

– Ei käyttäjä halua nopeutta ja minuutteja, vaan sujuvaa yhtey­denpitoa läheisten ja muiden kanssa. Haluamme tarjota hyvän asiakaskokemuksen; asiakkaan ei tarvitse vaivata itseään teknisillä yksityiskohdilla.

 

Vaikka digitalisoituminen on edennyt monta vuotta huimaa vauhtia, Laid arvioi, että digitalisoitumisessa on otettu vasta ensimmäisiä askelia.

– Kaikki mitä pystytään digitalisoimaan ja automatisoimaan, tapahtuu seuraavan 20 vuoden sisällä. Globaalia trendiä ei pysäytä mikään, hän sanoo.

Tietoliikenne-, viestintä- ja televisiopalveluja tarjoavalle yritykselle kehitys tietää töitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .