Nettihuijarit väijyvät deittisivustoilla

Suomalaiset menevät aika ajoin edelleen lankaan erilaisissa nettihuijauksissa, kerrotaan keskusrikospoliisista. Poliisin mukaan tapausten lukumäärää ei tiedetä, koska juttuja kirjataan niin monilla rikosnimikkeillä. Lisäksi usein uhri häpeää eikä kerro asiasta poliisille.

Tyypillinen nettihuijaus alkaa poliisin mukaan deittisivustolle jätetystä ilmoituksesta. Huijari vastaa siihen, syntyy romanssi ja pian "rakas" pyytää rahaa jollakin verukkeella.

Danske Bankista kerrotaan, että konttoreihin tulee jatkuvasti ihmisiä pyytämään hämmentäviä rahansiirtoja. Turvallisuuspäällikkö Niko Saxholm sanoo, että osa pyytää jopa rahoitusta, että saisi lunastettua sähköpostissa luvatun lottovoiton tai maksettua nettirakkaansa matkan maailmalta Suomeen.

Saxholmin mukaan joskus pyytäjä suuttuu, kun pankki ei lähde rahoittamaan hanketta.

- Asiakaspalvelijoita on syytetty rikastumisen ja rakkauden estämisestä. Pyrimme ohjaamaan asiakkaan kuluttajaviraston tai poliisin sivuille, joilla on paljon tietoa tyypillisistä nettihuijauksista. Näin tilanne yleensä rauhoittuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.