Nettiuutiset siirtyvät maksumuurin taakse

Ilmaiseksi luettavien juttujen määrä suomalaisissa verkkolehdissä vähenee kiihtyvään tahtiin, kun yhä useampi lehti alkaa periä maksua ainakin osasta tarjontaa.

Helsingin Sanomat pystytti niin sanotun maksumuurin viime vuoden lopulla, Kauppalehti jo lähes vuosi sitten. Keskisuomalainen ottaa maksumuurin käyttöön toukokuussa ja Aamulehti myöhemmin tänä vuonna.

- Muut Alma-konsernin lehdet seuraavat perässä, jos ei tämän vuoden puolella niin ensi vuonna kuitenkin, Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen arvioi STT:lle.

Etelä-Suomen Sanomat pystyttää maksumuurin ensi syksynä. Hämeen Sanomissa paikallisuutiset ovat olleet maksullisia jo pari vuotta. Hufvudstadsbladetia kustantava KSF Media rakentaa maksumuurit kaikkiin lehtiinsä kesään mennessä.

Myös muissa maakuntalehdissä arvellaan, että maksumuuriin mennään "jollain aikataululla", kunhan hyvä malli sen toteuttamiseen löytyy.

Lehdissä pähkäillään, kuinka iso osa digitaalisesta sisällöstä annetaan printtilehden tilaajille kaupan päälle, ja kuinka paljon laskutetaan niiltä jotka eivät tilaa paperilehteä ollenkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.