Nettiyhteisöille etsitään pelisääntöjä

Internetin yhteisöpalvelujen rahoitukseen ja valvontaan liittyy tietosuojavaltuutetun mukaan yhä runsaasti kysymyksiä. Reijo Aarnio haluaa selvyyttä siihen, mitä tietoja käyttäjistä kerätään ja mihin tietoja käytetään. Hän pitää käyttäjien kannalta tärkeänä kysymyksenä myös sitä, miten palvelut aikovat tienata.

– Olen huolissani siitä, että ansainta perustuu tietojen luovuttamiseen ulkopuolisille jossain muodossa, hän sanoo.

EU:n tietosuojavaltuutetut etsivät nettiyhteisöille pelisääntöjä, ja keskustelu yhteisöpalveluiden kanssa on käynnissä. Aarnion mukaan tarvitaan myös ylikansallista otetta, sillä eurooppalainen lainkoura ulottuu heikosti Yhdysvaltoihin. Siellä päämajaansa pitävät muun muassa Facebook ja MySpace.

Helsingin kauppakorkeakoulun tohtorin mukaan edes suosituin kaveriverkosto Facebook ei ole vielä rahantekokone. Mainonta yhteisöpalveluissa ei ole kasvanut samassa suhteessa kuin niiden suosio olisi antanut odottaa.

– Sijoittajilla on kuitenkin uskoa, että jollain aikavälillä palveluista saadaan kannattavaa liiketoimintaa, sanoo Jaakko Aspara markkinoinnin laitoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.