Nissan-johtajan pakomatkasta tutkinta Turkissa, asunto ratsattiin Tokiossa

Turkin viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan Nissanin ex-toimitusjohtajan Carlos Ghosnin pakomatkasta maan kautta. Asian tiimoilta on kuulusteltu seitsemää ihmistä, muun muassa neljää lentäjää, turkkilainen uutistoimisto DHA kertoi torstaina.

Tokiossa puolestaan viranomaiset tekivät torstaina kotietsinnän Ghosnin asuntoon, ja Libanonissa valtionmedia kertoi maan saaneen Interpolilta pidätysmääräyksen Ghosnista.

Talousrikosoikeudenkäyntiä pakenevan Ghosnin uskotaan lentäneen sunnuntaina yksityiskoneella Japanista Istanbulin kautta Libanoniin. Hän oli Japanissa kotiarestissa eikä olisi saanut poistua maasta.

Ghosnilla on sekä Ranskan, Libanonin että Brasilian kansalaisuus. Hän oli luovuttanut kolme passiaan lakimiehilleen, mutta käytti pakomatkalla toista Ranskan passia, jonka oli saanut pitää voidakseen liikkua Japanin sisällä.

Oikeudenkäynnin Ghosnia vastaan oli määrä alkaa keväällä. Häntä epäillään useista talousrikoksista, muun muassa yhtiön varojen väärinkäytöstä ja veronkierrosta.

Japanin hallitus ei ole vielä virallisesti kommentoinut Ghosnin pakoa.

Ranskan hallitus taas ilmoitti torstaina, ettei aio luovuttaa Ghosnia, jos hän ilmaantuisi Ranskaan.

Ghosn on kiistänyt kaikki rikosepäilyt ja syyttää Nissanin johtoporrasta salaliitosta. Hän on myös sanonut uskovansa, ettei saa reilua oikeudenkäyntiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.