Nixu palkkaa kymmeniä kyberturva-osaajia Jyväskylään

Yhtiö avasi toimiston Innovaan Lutakkossa, "koska Jyväskylässä on tasokasta kyberturvallisuuden koulutusta".

Kyberturva-alalla toimiva Nixu Oyj on avannut toimiston Jyväskylässä. Innova-rakennukseen Lutakkoon sijoittunut yhtiö kertoo aikovansa palkata uudelle toimistolle kymmeniä kyberturva-asiantuntijoita.

– Palkattavien henkilöiden tarkkaa määrää en pysty sanomaan. Kyberturva-alalla on kova pula osaajista ja kyse on enemmän siitä, paljonko päteviä ihmisiä löydämme, kertoo Nixun henkilöstöjohtaja Katja Müller.

Nixun pääkonttori sijaitsee Espoossa. Suomessa yhtiöllä on lisäksi pienimuotoista toimintaa Turussa.

– Päätimme avata Suomen toisen toimistomme Jyväskylään, koska siellä on tasokasta kyberturvallisuuden koulutusta. Olemme kiinnostuneita niin ammattikorkeakoulussa kuin yliopistossa opiskelleista osaajista.

Yhtiö työllistää reilut 300 henkilöä

Nixulla on toimipisteitä Suomen lisäksi Ruotsissa, Hollannissa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Romaniassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Kaikkiaan vuonna 1988 perustettu yhtiö työllistää reilut 300 henkilöä.

– Jyväskylään on muodostunut vahva tietoturvan ekosysteemi, jossa opetuspuoli ja palveluliiketoiminnan mallit kehittyvät toisiaan tukien. Nyt pääsemme yhteistyössä konkreettisesti eteenpäin, kun Nixun tietoturvaosaajilla on kaupungissa pysyvä paikka, iloitsee Nixun Security Engineering -liiketoimintayksikön johtaja Päivi Brunou .

Hänen mukaansa työpaikkahaastattelut Jyväskylään ovat jo hyvässä vauhdissa, mutta hakemuksia otetaan edelleen vastaan.

Nixun liikevaihto oli viime vuoden tammi-kesäkuussa 14,6 miljoonaa euroa. Siinä oli kasvua edellisvuoden vastaavaan aikaan 44 prosenttia. Puolen vuoden liiketulos oli 332 000 euroa.

Puolivuotiskatsauksessaan yhtiö kertoo, että se "pyrkii edelleen kasvamaan kannattavasti ja toimintamarkkinoitaan nopeammin". Nixu Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq First North -markkinapaikalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .