Nobel-Holmströmille sataa onnitteluja: "Pasila, Porilaisten marssi!"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tviittaa, että saavutus on upea ja ansaittu.

Taloustieteen Nobel-palkinnon suomalaisvoittajalle, taloustieteen professori Bengt Holmströmille sataa onnitteluja.

– Lämpimät onnittelut Bengt Holmströmille talouden Nobel-palkinnosta! Upea, ansaittu saavutus yhdessä Oliver Hartin kanssa, kirjoittaa mikroblogipalvelu Twitterissä tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Holmström kuului Nokian hallitukseen vuosina 1999–2012.

– Onnittelut kaikilta ystäviltäsi Nokiassa! Täysin ansaittua! tviittaa Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa englanniksi.

Tällä hetkellä Holmström kuuluu muun muassa Aalto-yliopiston hallitukseen.

– Aalto-yhteisö onnittelee Bengt Holmströmiä hienosta saavutuksesta. Palkinto osoittaa, miten ainutlaatuista työtä hän on tehnyt. Olemme onnekkaita, että olemme saaneet hänen asiantuntemuksensa koko yliopiston käyttöön, sanoo Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Anne Brunila yliopiston verkkosivuilla.

"Torilla tavataan!"

Moni muukin iloitsee Holmströmin menestyksestä Twitterissä.

– Jee, mahtavaa Bengt Holmström! tviittaa Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo.

– Tieteen #Nobel-palkinto on tieteen olympiavoitto. Onnittelut, Bengt #Holmström! Torilla tavaraan! Pasila, Porilaisten marssi! ehdottaa Jussi Isotalo. #-merkki ja sitä seuraavat sanat muodostavat Twitterissä aihetunnisteen, jonka avulla voi hakea tiettyyn aiheeseen liittyviä viestejä.

 

– Onnea Bengt #Holmström. Nemo propheta in patria. Toivottavasti #Nobel antaa mielipiteillenne enemmän arvoa Suomessa, toivoo Juha Heikkinen.

– Kummasti pomppasi taloustieteitä opiskelevan sydämessä, kun tieto taloustieteen #Nobel-palkinnon voittajasta saavutti, kirjoittaa Antti Järvenpää.

"Ei oikea Nobel"

Jotkut yrittävät panna hieman jäitä hattuun.

– #Holmström on Nobelinsa ansainnut, mutta toki kunnian vie USA:n korkeakoulu ei suomalainen yliopisto. Siinäpä pohdittavaa, tviittaa Jussi-Pekka Rode. Holmström toimii professorina Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT).

– Tarjoan kainuulaista negatiivisuutta: Taloustieteen "Nobel" ei ole oikea #NobelPrize. Ja eihän Holmström edes vaikuta Suomessa. Nih! kirjoittaa Panu Raatikainen. Taloustieteen Nobelia ei ole pannut alulle ruotsalainen tiedemies Alfred Nobel, mutta Nobel-säätiö on myöntänyt palkintoja myös taloustieteestä vuodesta 1969.

Holmström ja yhdysvaltalainen taloustieteen professori Oliver Hart saavat taloustieteen Nobel-palkinnon sopimusteoriasta. Viime vuonna vastaava palkinto annettiin skotlantilaiselle tutkijalle Angus Deatonille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.