Nokia Windows-puhelimen aikataulu selviää pian

Nokialla ei ollut tuomisinaan uusia puhelimia Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumaan. Yhtiö kuitenkin vakuutti uuden Windows-puhelimen kehittämisen olevan jo käynnissä ja esitteli myös uudesta laitteesta konseptikuvia - jotka olivat tosin vuotaneet julkisuuteen jo aiemmin.

Nokian älypuhelinyksikön uusi johtaja Jo Harlow vihjasi, että uusi laite yritetään saada markkinoille jo tämän vuoden aikana. Hänen mukaansa Nokian ja Microsoftin tiimit selvittävät ensi viikolla yhdessä Nokian ensimmäisen Windows-puhelimen julkistamisen aikataulua.

Toimitusjohtaja Stephen Elop sanoi illan lehdistötilaisuudessa, että Nokian ja Microsoftin yhteistyön tärkein tavoite on kilpailla Googlen Android -käyttöjärjestelmää vastaan.

Elop kiisti samalla Engadget-sivuston mukaan, että hänet olisi ujutettu Nokiaan "troijalaiseksi hevoseksi" valmistelemaan yhtiön myymistä Microsoftille.

Sony Ericssonilla oli sen sijaan esitellä uusia puhelimia: Play Station-puhelin Xperia Play sekä kaksi uutta Android-älypuhelinta. Yhtiö aikoo lisäksi tuoda ainakin kahdeksan uutta Android-mallia markkinoille tänä vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.