Nokia iski tablettimarkkinoille myöhään

Nokia lähti kilpailemaan tablettimarkkinoille myöhään. Kun pisimpään markkinoilla ollut Apple esitteli ensimmäisen iPadinsa jo vuonna 2010, Nokia julkisti ensimmäisen taulutietokoneensa Lumia 2520:n vasta tänään. Tabletissa on muun muassa 10.1 tuuman näyttö ja 6.7 megapikselin kamera.

Analyytikot näkevät laitteen menestymisen vaikeaksi. Tablettimarkkina on nykyisin erittäin kilpailtu, ja hintakilpailu on aggressiivista.

- Lisähaasteena on, että Nokian käyttämä Microsoftin Windows RT 8 -käyttöjärjestelmä ei ole saavuttanut kuluttajien suosiota, sanoo Pohjola Pankin Nokia-analyytikko Hannu Rauhala.

Nokian tabletin veroton hinta pyörii noin 500 dollarissa. Sen on tarkoitus tulla kauppoihin vuoden viimeisellä neljänneksellä Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Suomessa. Tabletin hinta Suomessa ei vielä ole tiedossa.

Nokian 2520 kilpailee nyt samoilla markkinoilla tulevan omistajansa Microsoftin oman Surface-tabletin kanssa, jonka päivitettyä versiota Microsoft alkoi myydä maanantaina. Rauhala ei näe siinä ristiriitaa.

- Mahdollisuuksia on paljon. Microsoft ja Nokia voivat esimerkiksi tuoda tabletteja eri hintaluokkiin tai Microsoft voi luopua jostain omasta hintaluokastaan ja profiloida Surfacen kalliimpaan hintaluokkaan, Rauhala arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.