Nokialta yllätysuutinen: Julkaisee Android-tabletin

Nokia voi vain voittaa tänään lanseeratulla Nokia N1 -tablettilaitteella, arvioi analyytikko Hannu Rauhala Pohjola Pankista. Rauhalan mukaan on Nokian suunnitelman mukaista rahastaa tarjoamalla brändiään muiden valmistajien käyttöön.

- Valmistaja maksaa Nokialle nimen käytöstä. Tätä Nokia on kertonut hakevansa, Rauhala sanoo.

Rauhalan mukaan tablettimarkkinat ovat hankalat, joten tuotteen menestys on epävarmaa.

- Nokialla ei ole mitään riskiä. Jos tuote ei myy, Nokialle ei tule tappioita.

Rauhalan mukaan Nokia toimii eräänlaisena laadunvarmistajana muiden tekemille tuotteille, jotka sopivat sen brändiin.

Nokia on kertonut lisensoivansa patentteja, mahdollisesti itse kehittämiään teknologia-alustoja ja myyvänsä brändiään. Rauhalan mukaan olisi luontevaa nähdä Nokialta esimerkiksi uusi kamerateknologia-alusta.

Nokian brändi on yhä sadan tunnetuimman joukossa.

Yhtiö esitti tänään Android-alustalle rakennetun uuden Nokia N1 -tablettilaitteen, joka tulee lähitulevaisuudessa markkinoille sekä Aasiassa että Euroopassa.

Nokia ei ryhdy valmistamaan laitetta itse, vaan tuotantoa ja markkinointia varten on valittu kumppani, Nokian teknologiayksikön johtaja Sebastian Nyström kertoi Slush-tapahtumassa Helsingissä.

Tabletti hyödyntää Z Launcher -käyttöliittymää, jonka Nokia on jo aiemmin esitellyt Android-laitteille. Z Launcher tulee saataville Googlen ohjelmistokauppaan, josta sen voi ladata ilmaiseksi. Nokian mukaan Z Launcher sujuvoittaa tuntuvasti eri sovellusten käyttöä ja oppii ennakoimaan käyttäjän tarpeita.

Nokian uuden Android-tabletin veroton hinta on Nyströmin mukaan noin 249 dollaria. Se tulee ensimmäiseksi tarjolle Kiinassa, jossa myynti alkaa jo ensi vuoden tammi-maaliskuussa.

Nokia esittelee tablettia näyttävästi myös verkkosivuillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.