Nokian ja Metson jäljiltä eniten työttömiä

Viime vuonna irtisanottiin hieman vähemmän ihmisiä kuin vuonna 2012, ilmenee SAK:n tilastoseurannasta, joka perustuu julkisuudessa olleisiin ilmoituksiin yt-neuvotteluista ja niiden lopputuloksista.

Eniten työttömiä tuli Nokian jäljiltä. Nokia Oyj irtisanoi 579 henkeä, Nokia Siemens Network 120 henkeä. Lisäksi Renesas Mobile Corporations irtisanoi 808 henkeä. Mikropiirivalmistaja oli alunperin Nokian yksikkö. Myös Nokian alihankkijat joutuivat irtisanomaan enemmän ja vähemmän työntekijöitä.

Metsosta sai lähteä 1 157 ihmistä, mikä nosti sen Nokian kanssa maan suurimmaksi irtisanojaksi.

Muita paljon vähentäneitä olivat muun muassa STX Finland, joka lopetti Rauman telakan ja irtisanoi 670 ihmistä. Tiimarin konkurssi merkitsee 500 irtisanomista tänä vuonna, TeliaSonerasta irtisanottiin 332, Itellasta 310, Finnairista 290, Pilkington Automotivesta ja Paroc Groupista 250 kummastakin.

Suurimpien irtisanojien joukossa on myös Jyväskylän Liikenne, joka irtisanoi 175 linja-autonkuljettajaa hävittyään kilpailutuksen Jyväskylän kaupunkiliikenteestä.

Viime vuoden yt-neuvottelut päättyivät SAK:n seurannan mukaan 14 522 ihmisen irtisanomiseen, kun vuonna 2012 irtisanottuja oli 15 798. Yt-neuvottelujen piirissä oli viime vuonna lähes 120 000 henkeä ja vuotta aiemmin noin 104 000. Molempina vuosina eniten ihmisiä irtisanottiin kesäkuussa ja marraskuussa.

SAK:n verkkosivuilla löytyy vertailutietoa vuodesta 2006 lähtien. Irtisanottujen määrä on ajanjaksolla ollut korkein vuonna 2009, jolloin lähes 20 000 henkeä pantiin pihalle. Vähimmillä irtisanomisilla selvittiin 2007, irtisanottujen määrä oli noin 4 400 henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Euroalueen työttömyys pysyi ennätystasolla

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.