Nokian tulos painui ja osake sukeltaa

Matkapuhelinyhtiö Nokian tulos heikkeni odotetusti viime vuodesta. Kännykkäjätin tulos ennen veroja painui 380 miljoonaan euroon viime vuoden huhti-kesäkuusta, jolloin yhtiö teki voittoa lähes 1,5 miljardia euroa. Liikevaihto supistui 9,9 miljardiin euroon vuoden takaisesta reilusta 13 miljardista eurosta.

Nokian matkaviestimien kappalemääräinen myynti oli noin 103 miljoonaa laitetta. Määrä on noin kuudenneksen vähemmän kuin viime vuonna, mutta enemmän kuin alkuvuonna.

Nokia oli aiemmin asettanut tavoitteeksi, että se kasvattaa tänä vuonna markkinaosuuttaan matkaviestinpuolella. Nyt yhtiö arvioi, että sen markkinaosuus oli huhti-kesäkuussa 38 prosenttia. Osuus oli prosentin suurempi kuin alkuvuonna.

Noin tunti osavuosituloksen julkistamisen Nokian osake oli Helsingin pörssissä reilun 8 prosentin laskussa. Alamäki on jyrkentynyt iltapäivän mittaan – kauppaa käytiin noin 9,85 euron kurssiin, mikä oli yli yksitoista prosenttia alempi taso kuin eilen.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo arvioi, että matkapuhelinmarkkinoiden kysyntä on vakiintumassa, mutta kilpailu jatkuu kovana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.