Noora Kokko järjestää elämysmatkailupalveluita kotonaan Laukaassa – tarjonnassa on muun muassa mustikan poimintaa

Lokakuussa Your Local Host -yrityksen perustanut Noora Kokko järjestää elämysmatkailupalveluita kotonaan Laukaassa. Tarjontaan kuuluu saunomista, ruoanlaittoa sekä vuodenaikaan sopivia ulkoaktiviteetteja, kuten mustikoiden poimintaa.

Idea syntyi viime kesänä, kun Kokon sisko järjesti heidän lapsuudenkotiinsa Hollolaan vierailun kiinalaisille perheille.

– Perehdyin asiaan ja huomasin, ettei Keski-Suomessa ole mitään vastaavanlaista tarjolla.

Kokko kertoo haluavansa keskittyä vastuulliseen matkailuun, jolla voidaan esimerkiksi hidastaa Venetsian kaltaista yliturismin syntymistä. Palveluita hän suuntaa erityisesti pienille ryhmille ja perheille, joiden lapsille löytyy tekemistä turvallisessa ympäristössä.

– Kun meillä kävi maaliskuussa japanilaisia vieraita, naapurin lapset vilkuilivat leikkimistä ikkunasta. Kävin myöhemmin sanomassa, että tulkaa ensi kerralla rohkeasti mukaan.

Keskiviikkona kylään tulleet italialaiset Roberto Massucco ja Francesca Taioli ovat asettumassa pöytään syömään perheiden yhdessä savustamaa lohta ensimmäisen mölkkypelinsä jälkeen. Lapset Paolo, Minni ja Mauri pomppivat trampoliinilla.

– Lapset eivät tarvitse edes yhteistä kieltä ja osaavat silti leikkiä yhdessä, Kokko iloitsee.

 

Taioli kertoo perustaneensa vuonna 2012 blogin, joka käsittelee matkailua lasten kanssa, koska ei itse löytänyt siihen neuvoja netistä.

Läpi vuoden reissaava perhe matkasi esimerkiksi pari vuotta sitten kolme kuukautta Yhdysvalloissa. Suomen jälkeen tiedossa on nopea visiitti kotona Italiassa ja sitten suuntana on Itävalta.

– Haluamme Roberton kanssa kertoa matkoistamme itse, emmekä esimerkiksi osta sisältöjä blogiimme. Kun kokee paikat itse, niistä saa paljon enemmän irti sekä osaa kertoa neuvoja perheellisille, Taioli sanoo.

Viime vuonna Yhdistyneet kansakunnat valitsi Suomen maailman onnellisimmaksi maaksi. Onnellisuuden syynä pidetään suomalaisten läheistä luontosuhdetta. Matkailun restonomiksi valmistunut Kokko päätti lähteä toteuttamaan ideaansa eräänlaisena onnellisuusoppaana.

Hän hyödyntää Doerz-yrityksen palvelua, jossa yksityishenkilöt voivat sähköisesti varata tai myydä elämyksiä. Palveluita tarjoaa 350 samanhenkistä yrittäjää kuudessa eri maassa. Yrityksen mukaan ikimuistoisen matkan luovat nähtävyyksien sijaan ihmiset, joita matkailija kohtaa.

Kuukauden päästä Kokko vie japanilaisia mökille Joutsaan saunomaan, uimaan ja ruokailemaan.

– Tällä tavalla pääsee tutustumaan ihmisiin rauhassa ja oppimaan kulttuurieroista. Sen kun vain keskustellaan niitä näitä samalla, kun laitetaan ruokaa.

Kun ruisleivän makua on ihasteltu, smetanan englanninkielistä nimeä haettu ja astiat korjattu, on aika siirtyä metsään poimimaan vadelmia.

– Kannattaa tarkistaa, ettei vadelmissa ole matoja, ennen kuin syö sen, Kokko ohjeistaa englanniksi.

Taioli kääntää ohjeet italiaksi Paololle.

– Madot ovat vain hyvää lisäproteiinia, Paolo vastaa ja heittää uuden vatun suuhun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .