Nordea: Satoja kortteja ehkä kopioitu

Nordea-pankki on lähestynyt luottokorttiasiakkaitaan kirjeellä, jossa se epäilee korttien tietoja saattaneen joutua vääriin käsiin ulkomailla.

Asiakkaita neuvotaan hakemaan uusi kortti pankin konttorista, kunhan ilmoitus siitä on tullut.

Vanha kortti suositetaan suljettavaksi mielellään heti tai heti kun se asiakkaalle sopii.

– Joitakin satoja tiedotuskirjeitä on mennyt. Toistaiseksi ei ole tietoa, pitivätkö epäilymme paikkansa eli korttitietoja olisi käytetty rikollisesti, toteaa Nordean Kortit-yksikön johtaja Markku Siitonen.

Kyseessä on varotoimenpide, jolla pyritään estämään ennakkoon korttien väärinkäytökset. Näin vältetään asiakkaan harmi ja luottokortin myöntäneen pankin tappiot.

Asiakkaille kerrottu epäilyistä

Siitosen mukaan asiakkaita pyritään informoimaan epäilyksistä alkaen. Tieto menee kirjeellä, kiireellisissä tapauksissa soittaenkin.

– Pyrimme varmistamaan, että asiakas tietää koko ajan, mikä on hänen korttiluottonsa tilanne. Väärinkäytöksistä ei koidu kuluja asiakkaalle, ne tulevat kortin myöntäjän tappioksi, Siitonen toteaa.

Lokakuussa havaituissa epäilyissä useat mahdollisten väärinkäytösten kohteiksi joutuneista olivat matkustaneet ulkomailla ja käyttäneet siellä Master Card Silver -korttiaan.

Siitosen mukaan rikollisilla on eri tapoja kerätä korttitietoja. He tekevät väärennettyjä kortteja ja tietyllä tavalla pystyvät tekemään niillä ostoksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.