Nordea luopuu paperisista tunnuslukulistoista tämän vuoden aikana

Nordean 1,2 miljoonasta verkkopankkiasiakkaasta noin 460 000 on ottanut käyttöön tunnuslukusovelluksen.

Nordea luopuu verkkopankin paperisista tunnuslukulistoista kuluvan vuoden aikana. Nordea tarjoaa jo nyt asiakkailleen listojen tilalle älypuhelimissa toimivaa tunnuslukusovellusta. Maaliskuusta lähtien asiakkaat voivat tilata Nordealta sähköisen tunnuslukulaitteen, joka sekin korvaa paperiset listat. Laitteesta ei peritä lisämaksua.

Nordean 1,2 miljoonasta verkkopankkiasiakkaasta noin 460 000 on ottanut käyttöön tunnuslukusovelluksen. Uusia käyttäjiä tulee noin 1 500 päivässä, kertoo liiketoimintajohtaja Riikka Laine-Tolonen.

Tunnuslukulaitteen voi tilata verkkopankissa, puhelinpalvelun kautta tai konttorissa, ja tarkoitus on alkaa toimittaa niitä jo maaliskuussa. Tarjolle tulee myös puhuva tunnuslukulaite näkörajoitteisille käyttäjille. Laite mahtuu lompakon korttitaskuun.

– Meille on tullut jonkin verran kyselyjä ihmisiltä, jotka eivät jostain syystä halua tai voi ottaa käyttöön tunnuslukusovellusta tai älylaitetta. Mutta tunnuslukulaite toimii heille ihan hyvin, Laine-Tolonen sanoi.

Tunnuslukusovellusta ja -laitetta voi käyttää myös muissa palveluissa, joissa vaaditaan vahvaa tunnistautumista. Näitä ovat esimerkiksi sähköiset reseptit sisältävä Omakanta-palvelu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.