Nordean liiketulos vajosi loppuvuonna  –  marginaaleissa paineita

Nordean liikevoitto laski loka-joulukuussa 689 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 796 miljoonasta eurosta. Koko vuoden liiketulos pysyi likimain ennallaan vajaassa 4 miljardissa eurossa.

Konsernijohtaja Casper von Koskull kertoo, ettei tulos vastaa tavoitetta.

–  Tuottokehitykseen kohdistui haasteita, jotka johtuivat marginaalipaineista henkilöasiakkaille annetuissa luotoissa, volyymien vaisusta kasvusta sekä säästämisen tuotteisiin ja markkinatakaustoimintaan liittyvistä tuottopaineista, von Koskull sanoo tulostiedotteessa.

Hänen mukaansa marginaalit vakaantuivat kuitenkin vuoden lopulla, mutta viimeisen neljänneksen haastava markkinatilanne vaikutti osaltaan negatiivisesti varallisuudenhoidosta saataviin tuottoihin ja nettotulokseen käypään arvoon arvostettavista eristä.

Von Koskull kuvaa, että Nordea on nyt entistä vahvempi, yksinkertaisempi ja toimintavarmempi pankki, joka toimii EU:n pankkiunionissa siirrettyään pääkonttorinsa Ruotsista Suomeen.

–  Kustannustehokkuus on parantunut suunnitelmien mukaisesti, ja luottojen laatu on edelleen vakaa ja tase vahva. Olemme valmiit viemään pankin onnistuneesti suhdanteen läpi.

Painopisteeksi asiakaspalvelun parantaminen

Tämän vuoden painopisteeksi von Koskull asettaa asiakaspalvelun parantamisen ja liiketoiminnan kasvattamisen.

–  Pyrimme edelleen rakenteelliseen kustannustehokkuuteen. Nyt toteutus ratkaisee, hän sanoo.

Rakenteellinen kustannustehokkuus perustuu ennen kaikkea automaation ja robotiikan lisäämiseen, Puolan ja Viron toimintojen kasvattamiseen sekä suurtietokoneiden toiminnan ulkoistamiseen IBM:lle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .