Norjalaislehti: Säästöjä metsästävä Norwegian sulkee toimipisteitä ja lopettaa reittejä

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian hakee suuria kulusäästöjä ja aikoo sulkea toimipisteitä ja lopettaa reittejä, kirjoittaa norjalainen talousuutissivusto E24. Lentoyhtiö kertoi jo lokakuussa hakevansa yli kahdensadan miljoonan euron kululeikkauksia.

Norwegian vahvistaa E24:lle aikovansa karsia kannattamattomia reittejä ja siirtää koneita ja miehistöjä paremmin kannattaville. E24:n tietojen mukaan yhtiö on sisäisesti tiukentanut säästötavoitetta jo kolmeensataan miljoonaan euroon.

Öljyn kallistuminen on syönyt yhtiön tehostamistoimista syntyneet hyödyt. Lisäksi laivastoaan laajentava Norwegian kamppailee rahoittaakseen uusien koneidensa hankinnat.

Espanjassa suljetaan vuoden loppuun mennessä Palma de Mallorcan, Gran Canarian ja Teneriffan toimipisteet, Italiassa Rooma ja Yhdysvalloissa New Yorkin lähellä sijaitseva Stewart ja Bostonin lähellä sijaitseva Providence. Rooman kaukolentojen toimipiste jatkaa toimintaansa entisellään.

Yhtiö ei vielä ryhdy ennakoimaan henkilöstövähennystensä laajuutta, koska ne riippuvat siitä, kuinka monelle löydetään töitä muualta. Irtisanomisvaarassa oleville on tarkoitus tarjota töitä Oslon, Tukholman ja Madridin toimipisteistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .