Nortelin velkoja tökkii kapuloita NSN:n rattaisiin

Verkkoyhtiö Nokia Siemens Networksin aie ostaa kanadalainen Nortel kohtaa vastarintaa. Yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö MatlinPatterson Global Investors vahvistaa aikovansa tehdä kilpailevan tarjouksen, koska ei pidä NSN:n tarjousta osakkaiden etujen mukaisena. MatlinPatterson on yksi telekommunikaatiolaitteita valmistavan Nortelin suurimmista velkojista. Sen mielestä Nortelin parhaat osat menisivät NSN:lle liian halvalla.

NSN kertoi kesäkuussa ostavansa yrityssaneerauksessa olevan Nortelin cdma- ja lte-liiketoiminnot 650 miljoonalla dollarilla eli noin 460 miljoonalla eurolla. Analyytikkojen mielestä koko yhtiön arvo on noin kolme miljardia dollaria (noin 2,1 miljardia euroa).

Nortel hakeutui saneeraukseen tammikuussa. Yhtiöllä on mennyt huonosti siitä lähtien kun teknokupla puhkesi 2000-luvun alussa. Loistonsa päivinä yhtiöllä oli 90 000 työntekijää, nyt kolmasosa siitä.

Kilpaileva suunnitelma Nortelin saneeraamiseksi pitää esittää 24. heinäkuuta mennessä, jolloin NSN:n tarjous on konkurssituomioistuimen käsiteltävänä.

Hankkeesta kertoi Financial Times -lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.