OECD: Talouden laskusuhdanteen pohja pian ohitettu

Teollisuusmaiden talouskasvun hitain vaihe on jäämässä taakse. Laskusuhdanteen pohja ohitetaan taloudellisen yhteistyöjärjestön OECD:n arvion mukaan alkukesästä. Yhdysvaltain talous välttyy taantumalta, mutta kasvaa hyvin hitaasti, ennustaa OECD.

Suomen bruttokansantuotteen kasvu jatkuu hidastumisesta huolimatta selvästi euromaiden keskikasvua nopeampana. OECD laski talouskatsauksessaan Suomen kasvuennustetta. Kokonaistuotanto kasvaa tänä vuonna 2,8 prosenttia ja ensi vuonna 2,3 prosenttia. Inflaatio kiihtyy 3,5 prosenttiin. Työttömyyden lasku jatkuu Suomessa ennusteen mukaan edelleen. Lasku ei kuitenkaan ole yhtä nopeaa kuin parin viime vuoden aikana.

Teollisuusmaiden talouskasvu pysyy vaimeana sekä tänä että ensi vuonna. Kehittyvien talouksien nopea kasvu jatkuu edelleen Kiinan vetämänä.

Talouskasvu alkaa OECD:n ekonomistien mukaan vahvistua alkukesän jälkeen. Tämä ja ensi vuosi ovat kuitenkin hitaan kasvun aikaa. Rahoitusmarkkinoiden kuohunnan pahin vaihe on katsauksen mukaan ohitettu. Sen vaikutukset hidastavat silti vielä kasvua.