OP imuroi reippaasti uusia asiakkaita

OP sai viime vuonna 158 000 uutta pankkiasiakasta ja koko finanssiryhmän asiakasmäärä kasvoi nettomääräisesti 54 000:lla.

Finanssiryhmä OP imuroi reippaasti uusia asiakkaita viime vuonna. OP sai viime vuonna 158 000 uutta pankkiasiakasta ja koko finanssiryhmän asiakasmäärä kasvoi nettomääräisesti 54 000:lla.

Omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi 256 000:lla yli 1,7 miljoonaan. Kasvu oli OP:n kaikkien aikojen suurin, ja siihen vaikutti merkittävästi uuden osuuspankin OP Helsingin syntyminen viime huhtikuussa.

OP kertoi jo viime keväänä asiakasmäärien kasvunsa vauhdittumisesta. Kasvu vauhdittui samoihin aikoihin Panama-kohun kanssa. Panama-kohun keskiössä on Suomessa ollut Nordea. Nordean toiminnasta nousi keväällä kohu, kun Panama-tietovuodot kertoivat Nordean asiakkaiden hallintayhtiöistä Panaman kaltaisissa veroparatiiseissa.

Viime vuodelta ennätystulos

Tuloslukunsa torstaina julkistanut OP takoo edelleen vankkaa tulosta. OP:n loka-joulukuun tulos ennen veroja oli 218 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten vastaavaan aikaan oli 175 miljoonaa euroa. Tulospetrauksen taustalla oli vakuutuskatteen vahvistuminen sekä nettopalkkiotuottojen ja sijoitustoiminnan nettotuottojen kasvu.

Koko viime vuoden tulos ennen veroja oli reilut 1,1 miljardia euroa, mikä oli finanssiryhmän mukaan historian paras.

Ennätystuloksen ohella pääjohtaja Reijo Karhinen nosti esille myös erinomaisen vakavaraisuustason ja laajasti markkinoita nopeamman kasvun. OP on viime vuosina onnistunut reippaasti vankistamaan markkinaosuuksiaan.

OP Ryhmän markkinaosuus asuntoluotoissa kasvoi vuodessa 0,2 prosenttiyksikköä ja oli joulukuun lopussa 39,4 prosenttia. Yritysluottojen markkinaosuus kasvoi myös 0,2 prosenttiyksikköä 37,8 prosenttiin.

OP:n tulosmyllyn vauhti voi tasaantua tänä vuonna. Finanssiryhmä arvioi, että sen tämän vuoden tulos muodostuu kasvavien kehittämiskulujen ja muiden strategian toteutuksesta aiheutuvien kulujen johdosta saman tasoiseksi tai pienemmäksi kuin viime vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

OP Ryhmä sai EKP:ltä rapsut, vakavaraisuus laskee

Keski-Suomen Osuuspankki teki "erittäin positiivisen" tuloksen