OP-ryhmä hyväksyttiin taas Finanssiala ry:n jäseneksi

Finanssiala ry:n (FA) hallitus on hyväksyi perjantaina OP Ryhmän uudelleen jäsenekseen. Virallisesti jäsenyys tulee voimaan ensi vuoden alusta, mutta OP:n edustajat tulevat mukaan FA:n toimielimiin välittömästi.

OP-ryhmä erosi finanssialan yhteisestä edunvalvontajärjestöstä kaksi vuotta sitten. Ennen eropäätöstä Sampo-konserniin kuuluva If oli kannellut OP-ryhmän bonuksista Kilpailu- ja kuluttajavirastoon.

Kesäkuussa OP-ryhmä ilmoitti hakevansa uudelleen Finanssiala ry:n jäsenyyttä. OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio perusteli hakemusta perjantaina julkaistussa Keskisuomalaisen haastattelussa seuraavasti:

– Haimme jäsenyyttä, koska alan murroksessa on mielestäni tärkeää, että koko toimialalla on yksi yhteinen ääni. Välimme Ifin kanssa ovat ihan asialliset. Itse kiista on tosin edelleen auki, sillä kilpailuviranomainen ei ole vielä tehnyt päätöstä asiasta.

FA:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi toivottaa OP:n tervetulleeksi takaisin täysjäseneksi finanssialan edunvalvonnan pöytään. Kahden vuoden poissalonsa aikana OP oli mukana vain FA:n maksuliikealueen edunvalvontayhteistyössä.

– Edunvalvonta on tärkeä osa poliittista päätöksentekoa, ja alan yhteisellä näkemyksellä on suuri arvo päätöksentekijöiden silmissä. Tämän takia on tärkeää, että Suomessa toimivat pankit, vakuutusyhtiöt, työeläkeyhtiöt, arvopaperivälittäjät, rahastoyhtiöt ja rahoitusyhtiöt tekevät yhdessä edunvalvontatyötä. Kauppi sanoo tiedotteessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .