OP:n yrityspankki- ja vakuutusliiketoiminnan yt-neuvottelut ohi – 115 työpaikkaa karsitaan

OP-ryhmän elokuussa aloittamat yt-neuvottelut yrityspankki- ja vakuutusliiketoiminnoissa ovat päättyneet. Neuvottelujen päätteeksi OP lakkauttaa 300 tehtävää mutta luo samalla 185 uutta. Nettovaikutus on siten 115 työpaikan vähennys.

Uusi organisaatio aloittaa toimintansa vuodenvaihteessa. OP:n mukaan yt-neuvottelujen taustalla ovat suunnitelmat "ketterän toimintatavan" laajentamisesta yrityspankki- ja vakuutusliiketoimintoihin.

Viime viikolla OP ilmoitti aloittavansa uudet yt-neuvottelut keskusyhteisössään. Niissä arvioitu vähennystarve on enintään 290 tehtävää.

OP kävi läpi isot yt-neuvottelut myös viime vuoden syksyllä. Viime viikolla ilmoitetut yt-neuvottelut ovat tällä erää viimeinen iso yt-kierros OP:n keskusyhteisössä.

Yt-neuvottelujen kohteena olleissa organisaatioissa työskentelee noin 3 000 henkilöä. OP Ryhmän henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmen mukaan vielä ei ole tietoa minkä verran työpaikkoja mahdollisesti häviää Keski-Suomessa toimivista osuuspankeista.

– Muutoskeskusteluja käydään loppusyksyn aikana niiden työntekijöiden kanssa, joita asia koskettaa, minkä jälkeen tilanne vasta vahvistuu, Länsisalmi kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.