Ollila Nokian palkkioista: Muutamia ylilyöntejä

Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila katsoo, että Nokian palkitsemiskäytännöistä seurasi muutamia ylilyöntejä ylemmässä keskijohdossa. Ollila sanoi muistelmiensa julkistamistilaisuudessa, ettei oikein ymmärtänyt ihmisiä, jotka miljoonan tai pari saatuaan jäivät eläkkeellä 47-vuotiaina.

Yleisesti Ollila puolusti Nokian palkitsemista. Hänen mukaansa Nokian tapana oli maksaa vähän vähemmän kuin muut, mutta palkita todella hyvistä aikaansaannoksista.

Ollilan mukaan kukaan ei toisaalta parhaina vuosina osannut ennakoida, miten suuriksi osakepohjaiset palkkiot nousevat yhtiön kurssikehityksen myötä.

Jorma Ollila kertoo muistelmissaan myös, että Stephen Elop oli hänen silmissään vasta toiseksi paras vaihtoehto Nokian uudeksi toimitusjohtajaksi. Parhaan ehdokkaan nimeä ei paljasteta, mutta Ollilan mukaan hän oli amerikkalaisen teknologiayrityksen kakkosmies. Ehdokas päätti kuitenkin vetäytyä yksityiselämäänsä liittyvien syiden perusteella.

Kirjassa Ollila kertoo myös, että häntä kosiskeltiin presidenttiehdokkaaksi kahdesti. Ensimmäinen kerta oli 1999, jolloin asialla oli Sauli Niinistö. Toinen pyytäjä oli keskustan Matti Vanhanen vuonna 2003.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Voimakaksikko oli Nokian vahvuus ja heikkous

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.