Ollila: Windows Phone valittiin yksimielisesti

Nokian entisen pääjohtajan Jorma Ollilan mukaan Windows Phonen valinta älypuhelinten käyttöjärjestelmäksi oli huolellisesti valmisteltu päätös. Ollilan sanoi muistelmiensa julkistamistilaisuudessa, että yhtiössä oltiin lopulta yksimielisiä valinnasta.

Ollila oli käyttöjärjestelmän linjapäätöksen aikaan Nokian hallituksen puheenjohtajana. Hänen mukaansa hallitus oli tiiviisti mukana käyttöjärjestelmän valinnassa eikä toiminut pelkkänä kumileimasimena.

Ollilan mukaan Nokian vaihtoehdot olivat Android ja Windows Phone.

Ollila myöntää kirjassa tehneensä Nokian johdossa virheitä. Yhtiön organisaatiota paisutettiin liikaa ja markkinoita olisi pitänyt kuunnella herkemmin. Ollilan mukaan Nokia oli usein liian aikaisin liikkeellä, esimerkiksi julkistaessaan pelipuhelin N-Gagen.

Ollilan mukaan suuri Navteq-kauppa oli oikea liike, mutta se tehtiin hieman liian myöhään. Nokia hankki yhdysvaltalaisen paikannuspalveluyhtiö Navteqin vuonna 2007. Kyseessä on edelleen Suomen taloushistorian suurin yrityskauppa.

Nokia maksoi Navteqista 5,7 miljardia euroa. Ollilan mukaan "pilkku ei kuitenkaan lipsahtanut väärälle puolelle". Ollilan mukaan vaihtoehtoja olisi hyvässä tapauksessa katsottu jo kolme vuotta aiemmin, mutta silloin alueen tärkeys ei ollut vielä niin selvästi näköpiirissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.