Oriola-KD suurtoimijaksi Ruotsin apteekkimarkkinoille

Lääkkeiden tukkukauppaa harjoittava Oriola-KD nousee suureksi apteekkiketjuksi Ruotsissa. 171 apteekin kauppa liittyy valtion apteekkimonopolin purkamiseen.

Kumppanina Oriola-KD:lla on Ruotsin osuuskauppaketju KF, jolla on viidenneksen osuus uudesta yhteisyrityksestä Kronans Droghandel Retailista.

Ruotsin apteekkimarkkinat vapautuivat heinäkuun alussa. Valtion monopoliyhtiö Apoteketilla on myynnissä runsaat 600 apteekkia. Niistä 150 on varattu pienyrittäjille. Myynnit toteutetaan huutokauppamenettelyllä.

Pääomasijoitusyhtiö Altor hankki huutokaupassa 208 myymälää. Ruotsalaisyhtiö Segulahin osuus on 62 apteekkia. Investointiyhtiöt Investor ja Priveq ostivat yhdessä 24 toimipistettä.

Kronan Droghandelin ostamien 171 apteekin osuus Ruotsin apteekkimarkkinoista oli viime vuonna vajaat 15 prosenttia. Oriola-KD:n ja KF:n yhteystyö mahdollistaa sen, että apteekkiketjua voidaan laajentaa perustamalla uusia apteekkeja KF:n omistamien hyper- ja supermarkettien yhteyteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.