Osa kaupoista pitää oviaan auki myös joulupäivänä

Alkojen aukioloaikoihin ei uusi alkoholilaki ole vielä tuonut muutosta.

Jouluhankintojen tekeminen ei enää nykyään katkea joulurauhan julistukseen. Viime vuoden alusta voimaan tulleen lainsäädännön perusteella kaupat voivat halutessaan pitää oviaan auki jopa joulupäivänä.

Pääkaupunkiseudulla ostoksille pääsee jopa jouluyönä, sillä S-ryhmän Prisma Kannelmäessä on auki ympäri vuorokauden. Prisma on kokeillut ympärivuorokautista aukioloa myös kolmessa muussa pääkaupunkiseudun liikkeessä, mutta niiden osalta kokeilu päättyy jouluaattoon.

S-ryhmässä ostoksille pääsee myös ABC-huoltoasemien ruokakauppoihin, jotka nekin ovat auki joulupyhinä.

Kauppiasvetoiset K-ryhmän liikkeet päättävät aukioloistaan paikallisesti, joten tarkemmat tiedot kannattaa tarkistaa lähikaupan verkkosivuilta. Joulupäivänä monet kaupat ovat kiinni, mutta ostoksille pääsee esimerkiksi Turun Länsikeskuksen Citymarketiin sekä Helsingissä Kampin K-Supermarketiin.

Lidl tiedottaa, että useimmat sen liikkeet ovat jouluaattona auki kello 15:een asti. Joulupäivänä useimmat Lidlit pysyvät kiinni, mutta Helsingissä Graniittitalon liike on auki iltakymmeneen asti. Muutama muu Lidlin liike avaa ovensa kello kuuteentoista asti.

Alkojen aukioloaikoihin ei uusi alkoholilaki ole vielä tuonut muutosta. Alkot pysyvät kiinni sekä aattona, joulu- että tapaninpäivänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.