Ostotottumukset hidastavat ruokakauppaa netissä

Harva ostaa ruokaa netistä, vaikka se on ollut Suomessa mahdollista jo kymmenen vuoden ajan.

Yhtenä syynä pieniin myyntilukuihin alan toimijat näkevät ostotottumukset. Lisäksi ruokakauppa on Suomessa keskittynyt voimakkaasti suurten kauppaketjujen käsiin. Kun isot kaupat eivät ole nettiin lähteneet, ovat myyntiluvut jääneet pieniksi ja kilpailu vähiin.

Alan toimijat mainitsevat haasteeksi myös logistiikan. Tavarat pitää kerätä kaupasta ja toimittaa asiakkaalle tuoreina. Tämä maksaa, ja kustannukset lankeavat asiakkaalle. Monille hinta onkin kynnyskysymys nettiruokakaupan käytössä. Nettiruokakauppiaat huomauttavat, että hintoja vertaillessa kannattaa huomioida kaupassa käyntiin käytetty aika ja vaiva sekä esimerkiksi kauppareissun bensakustannukset.

Nettiruokakauppaa käyttävät tällä hetkellä eniten yritykset, jotka hankkivat tarvikkeita esimerkiksi erilaisiin kahvitustilaisuuksiin. Yksityisasiakkaina kaupoilla on lähinnä liikuntarajoitteisia ja vanhuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

Epävarmuus OIkiluoto 3:n valmistumisajasta jatkuu, tietoa aikataulusta luvassa elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.