Osuuskauppa Keskimaa hintasodasta: "Emme ole pulassa"

Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määtän mukaan S-Ryhmän ruokakauppojen hintojen alentaminen ei johdu siitä, että he olisivat pulassa esimerkiksi nykyisen taloustilanteen ja kovan kilpailun takia.

– Ei voi sanoa, että olisimme pulassa. Viime vuonna Keskimaassa laskimme ruokakaupan katetta yli 3 miljoonaa euroa. Voisi sanoa, että olisimme pulassa, jos emme tekisi mitään, Määttä kommentoi.

– Kate tulee toki putoamaan hintojen pudottamisen myötä, mutta kuinka paljon, sitä ei pysty vielä arvioimaan tarkasti, toimitusjohtaja jatkoi.

Hän kertoo Keskimaan olleen edellä muita S-ryhmän alueosuuskauppoja hintojen halpenemisessa.

– Pystyimme jo viime helmikuussa toiminnan ja kulujen tehostamisella laskemaan hintojamme todistetusti, Määttä totesi.

Toimintaa ja kuluja tehostettiin Määtän mukaan eniten sähkö- ja energiakuluissa. Myös henkilöstökuluissa on säästetty.

– Onneksi emme kuitenkaan joutuneet tekemään yt-neuvotteluja.

Määttä myöntää kuitenkin, että hintojen laskemisen ja laajan valikoiman yhdistäminen tulee olemaan haaste.

– Kyllä se on haaste. Mutta pyrimme edelleen siihen, koska haluamme, että ihmiset tekevät ostoksensa yhdellä pysähdyksellä, Määttä vakuutti.

S-ryhmä kertoi aiemmin sunnuntaina  laskevansa suosituimpien ruokien hintoja maanantaista alkaen. Hintojen pudottaminen aloitetaan Prismoista. S-ryhmän mukaan Prismoissa asiakkaille tärkeimpien elintarvikkeiden hinnat ovat "selvästi aiempaa halvemmat".

Juttua päivitetty klo 15.46. Korjattu Määtän kommentteja. Ruokakaupan katetta on laskettu yli 3 miljoonaa euroja. Myöskään yt-neuvotteluja ei ole käyty.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .