Outotec ja Metso varoittavat tuloksestaan

Teknologiayhtiö Outotec aloittaa maailmanlaajuiset yt-neuvottelut 500 työntekijän vähentämiseksi. Suomessa irtisanomistarve on noin 60 työntekijää. Lisäksi henkilöstöä saatetaan lomauttaa.

Yhtiö on antanut tänään tulosvaroituksen. Muun muassa liikevaihdon arvioidaan olevan tänä vuonna alhaisempi kuin aiemmin oli ennakoitu.

Syynä ennakoitua heikompaan tilanteeseen on yhtiön mukaan maailmantalouden epävarmuus, joka on hidastanut asiakkaiden investointeja. Osa projekteista on edennyt odotettua hitaammin, koska asiakkaiden maksut ovat viivästyneet.

Yhtiö tähtää kulukuurilla 50 miljoonan euron vuosisäästöihin. Outotecillä on tällä hetkellä noin 5 000 työntekijää.

Konepajakonserni Metso varoittaa, että sen liikevaihto ja tulos laskevat tänä vuonna merkittävästi viime vuodesta. Vielä kesällä yhtiö arvioi, että laskua tulisi jonkin verran.

Yhtiön mukaan heikentyneet näkymät johtuvat pääasiassa Valmet Automotiven heikosta kannattavuudesta. Sen odotetaan kirjaavan tänä vuonna huomattavat tappiot.

Uudessakaupungissa autoja valmistavassa Valmet Automotivessa on menossa yt-neuvottelut. Yhtiö kertoi viime viikolla, että se aikoo vähentää toimihenkilöitään aiemmin ilmoitettua enemmän. Yhtiön mukaan sopeuttamistarve on noussut 65 toimihenkilöstä 95 toimihenkilöön.

Metso puolestaan kertoi syyskuussa, että se vähentää Suomessa 660 henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.