UPM:n pääluottamusmies: "Tunnelmat olleet ankeat jo pitkään"

Lopullinen tieto paperikone 5:n sulkemisesta ja työntekijöiden vähentämisestä ei tullut yllätyksenä UPM:n Jämsänkosken tehtaalla. Tunnelmat ovat olleet matalalla jo pitkään.

– Ankeathan ne ovat olleet siitä lähtien, kun tieto yt-neuvotteluista ja koneen sulkemisaikeista tuli, kertoi Jämsänkosken paperiosasto 11:n pääluottamusmies Jari Kallio tiistaina aamulla.

UPM tiedotti tiistaina, että se sulkee pysyvästi yhden paperikoneen Jämsänkosken tehtaallaan Jämsässä ja yhden Kaukaan tehtaallaan Lappeenrannassa. Työtehtävien määrä vähenee Jämsänkosken ja Kaipolan yksiköissä Jämsässä 138:lla ja Kaukaalla 114:llä. Tuotanto suljettavilla koneilla päättyy viimeistään maaliskuun lopussa.

Jokilaakson tehtaiden johtaja Markku Taavitsainen kertoo, että valtaosa työpaikkojen vähentämisestä kohdistuu Jämsänkosken tehtaalle. Kaipolan osuus on alle 20. Kaipolan määrä johtuu lähinnä molempien tehtaiden yhteisistä vakansseista. Työntekijöitä vähennetään 125 ja toimihenkilöitä 13. Taavitsaisen mukaan noin kaksi kolmasosaa vähennyksistä voidaan hoitaa eläke- ja eläkeputkijärjestelyin, loppu kolmannes olisi irtisanomisia.

Joulukuussa alkaneet yt-neuvottelut päättyivät perjantaina. Sen jälkeen Jämsässä odotettiin päätöstä koneen sulkemisesta.

Vähennysten jälkeen Jokilaakson tehtaille jää noin 850 työntekijää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .