Päijänteen Mhy irtisanoo kaikki metsurinsa

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys irtisanoo kaikki 16 metsuriaan talvella 2015. Lisäksi kolmen määräaikaisen metsurin työsuhteita ei jatketa. Metsänhoitoyhdistyksen yt-neuvottelut päättyivät viime perjantaina ja yhdistyksen hallitus vahvisti irtisanomiset tämän viikon tiistaina.

- Neuvotteluissa keskusteltiin asioista rehellisesti, eikä päätös ollut hätiköity, kertoo Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen vt. toiminnanjohtaja Pirjo Lumioja

Pääluottamusmies Janne Jalkasen mukaan työntekijöiden kehitysehdotuksia ei kuunneltu, ja henkilöstö on irtisanomispäätöksestä täysin eri mieltä.

- Jatkossa saattaa tulla riitautuksia. Metsäalalla on pitkään ollut harmaan talouden ongelma. Toivon, että sellainen toiminta ei ole tässä takana, Jalkanen sanoo. 

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys aikoo jatkossa käyttää metsurintöissä alihankkijoita. Lumiojan mukaan suurin osa töistä on tähänkin saakka teetetty alihankkijoilla. Perusteina irtisanomisille yhdistys kertoi metsuritöiden korvaamisen konetöillä ja kasvavan tarpeen panostaa nykyistä enemmän metsäneuvontaan.

Työnantajan mukaan osa irtisanottavista metsureista on osoittanut kiinnostusta yrittäjäksi ryhtymiseen ja heidän kanssaan ollaan valmiita solmimaan yrittäjäsopimuksia. Lumiojan mukaan kiinnostuksensa on ilmaissut prosessin aikana kolmesta viiteen metsuria.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajien palveluorganisaatio, joka toimii Jyväskylän, Hankasalmen, Jämsän, Laukaan, Luhangan, Muuramen, Toivakan sekä Joutsaan kuuluvan Leivonmäen alueella. Yhdistyksessä työskentelee 36 toimihenkilöä, ja 16 palkkasuhteista metsuria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.