Päijänteen Mhy irtisanoo kaikki metsurinsa

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys irtisanoo kaikki 16 metsuriaan talvella 2015. Lisäksi kolmen määräaikaisen metsurin työsuhteita ei jatketa. Metsänhoitoyhdistyksen yt-neuvottelut päättyivät viime perjantaina ja yhdistyksen hallitus vahvisti irtisanomiset tämän viikon tiistaina.

- Neuvotteluissa keskusteltiin asioista rehellisesti, eikä päätös ollut hätiköity, kertoo Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen vt. toiminnanjohtaja Pirjo Lumioja

Pääluottamusmies Janne Jalkasen mukaan työntekijöiden kehitysehdotuksia ei kuunneltu, ja henkilöstö on irtisanomispäätöksestä täysin eri mieltä.

- Jatkossa saattaa tulla riitautuksia. Metsäalalla on pitkään ollut harmaan talouden ongelma. Toivon, että sellainen toiminta ei ole tässä takana, Jalkanen sanoo. 

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys aikoo jatkossa käyttää metsurintöissä alihankkijoita. Lumiojan mukaan suurin osa töistä on tähänkin saakka teetetty alihankkijoilla. Perusteina irtisanomisille yhdistys kertoi metsuritöiden korvaamisen konetöillä ja kasvavan tarpeen panostaa nykyistä enemmän metsäneuvontaan.

Työnantajan mukaan osa irtisanottavista metsureista on osoittanut kiinnostusta yrittäjäksi ryhtymiseen ja heidän kanssaan ollaan valmiita solmimaan yrittäjäsopimuksia. Lumiojan mukaan kiinnostuksensa on ilmaissut prosessin aikana kolmesta viiteen metsuria.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajien palveluorganisaatio, joka toimii Jyväskylän, Hankasalmen, Jämsän, Laukaan, Luhangan, Muuramen, Toivakan sekä Joutsaan kuuluvan Leivonmäen alueella. Yhdistyksessä työskentelee 36 toimihenkilöä, ja 16 palkkasuhteista metsuria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.