Miehelle luvattiin yhdeksi päiväksi töitä – hyvin kävi

Toimitusjohtaja Vesa Kemppainen tekee puhelimessa traktorikauppaa. Kohteena on 120 000 euron työkone kaikilla herkuilla. Yläkerran toimiston ikkunan takana Nelostien liikenne jutaa tasaiseen tahtiin etelään ja pohjoiseen. Väliin joku autoilijoista laittaa vilkun päälle, ja kaartaa Viita-Koneen pihaan katsomaan, miten kalusto on firman pihassa liikkunut.

– Erinomainen liikepaikka. Tästä ei voi traktori- ja maatalouskonekaupan sijainti parantua, kehuu toimitusjohtaja uuden karheaa kauppapaikkaa Mustasuolla, Viitasaaren keskustan tuntumassa.

Viimeinen vuosi on ollut Viita-Koneelle kasvun aikaa. Sen jälkeen kun uudet 600 neliön tilat otettiin käyttöön, on kahden miehen firmaan palkattu 4,5 työntekijää.

Myyntiä vahvistamaan löytyi puhelinsoitolla tuttu kauppamies Ossi Leskinen. Korjaamon puolta on vahvistettu kolmella miehellä. Yrittäjäpohjalla työtä tekevä Sami Kinnunen kasasi aiemmin lentokoneita, nyt mies huoltaa täyspäiväisesti traktoreita Viita-Koneen huoltohallissa.

– Etsiskelin työpaikkaa, ja kävelin Viita-Koneen ovesta sisään. Kemppainen lupasi töitä yhdeksi päiväksi. Nyt on vuosi tässä oltu, Kinnunen paljastaa.

Lavetilla huoltoon

Viita-Kone myy työkoneita. Tällä alalla koneiden pitää pyöriä, joten tehokas ja ammattimainen huolto ja jälkimarkkinointi ovat yritykselle tärkeitä.

– Panostamme huoltoon todella paljon. Jos kone hyytyy, haemme sen omalla lavetilla huoltohalliin korjattavaksi tai huoltoautomme kiitää paikalle. Parhaillaan meillä on yksi mies tällaisella keikalla Kymönkoskella, kertoo toimitusjohtaja.

Yrityksellä on omien huoltomiesten lisäksi neljä sopimushuoltajaa maakunnassa. Huoltopuolen palvelut ja niiden kehittäminen ovat yrityksen tulevaisuuden painopistealueita.

Muodin oikut eivät hetkauta

New Holland -traktoreita yritys myy Viitasaaren ja Saarijärven seutukuntien alueella. Muodin oikut tai maailman tilanteet eivät näillä alueilla maatalouskonekauppaa hetkauta. Asiakaskunta on uskollista ja koneet ostetaan aina tarpeeseen. Viita-Kone on hoitanut alueensa hyvin, sillä sen markkinaosuus New Holland -kaupassa on tällä hetkellä Suomessa toiseksi paras.

Firman omistajat ja työntekijät tekevät työtä alalla, joka on koko ajan muuttunut teknisemmäksi. Tietokoneiden kanssa tehdään töitä yhä enemmän, traktoreiden varustelu on huippuhienoa, elektroniikka on lisääntynyt ja huoltokieli on englanti.

– Vanhoilla opeilla ei tätä palettia enää pyöritetä, myöntää Kemppainen.

Niinpä Kemppainen päätyi Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksen kanssa räätälöimään yritykselle oppisopimuskoulutuksen.

Kaksi kertaa kuussa työntekijät toimitusjohtajaa myöten istuvat huoltohallissa pulpettien taakse opiskelemaan alaa. Porukalla opetellaan teknistä sanastoa englanniksi ja perehdytään muun muassa tietokoneohjelmien käyttöön. Kahden vuoden kuluttua pitäisi itse kullakin olla traktoriasentajan pätevyys, ja alan viimeisin tietotaito hallinnassa.

 

Mikä on Viita-Kone Oy?

– Perustettu vuonna 2006.

– New Holland -edustajana tekee traktori- ja maatalouskonekauppaa Saarijärven ja Viitasaaren seutukunnilla.

– Liikevaihto 4 miljoonaa euroa.

– Työllistää 6,5 henkilöä myynnissä, huollossa ja toimistossa. Lisäksi 4 sopimushuoltajaa maakunnassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .