Pörssit tulivat rymisten alas Aasiassa

Perjantainen pörssipäivä on ollut synkin pitkään aikaan Aasiassa. Aamukahdeksalta Suomen aikaa Tokion pörssi on 3,6 prosentin laskussa ja alimmalla tasollaan maaliskuun tsunamin jälkeen. Pörssit ovat yli neljän prosentin laskussa Hongkongissa, Australiassa ja Taiwanissa.

Sijoittajat ovat ostaneet turvasatamana pidettyä Japanin jeniä varovaisesti. Japani ilmoitti eilen alentavansa jenin arvoa valuuttainterventiolla. Asiantuntijoiden mukaan kurssia manipuloitiin peräti neljällä biljoonalla jenillä eli yli 35 miljardilla eurolla.

Pörssikurssit syöksyivät alamäkeen myös Wall Streetilla pörssin sulkeuduttua Suomen aikaa yöllä. New Yorkin pörssin Dow Jones -indeksi oli heti kaupanteon päätyttyä 4,3 prosenttia miinuksella päätyen pistelukuun 11,383.68. Kyseessä oli indeksin pahin yhden päivän aikainen lasku yli kahteen vuoteen.

Teknologiayhtiöiden Nasdaq-indeksi oli painunut 5,1 prosenttia miinukselle pistelukuun 2,556.39. Wall Streetin indekseistä S&P 500 menetti puolestaan arvostaan 4,8 prosenttia laskien pistelukuun 1,200.07.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.