Palmroth etsii valmistajaa kengilleen

Kenkiä ja laukkuja valmistavan Palmrothin tuotantoyhtiö Hamken on asetettu konkurssiin. Pirkanmaan käräjäoikeus päätti konkurssista hieman ennen puoltapäivää. Konkurssia vaativat yhtiön suurimmat velkojat eli verottaja sekä vakuutusyhtiö Varma.

Konkurssi ei välttämättä merkitse Palmroth-konsernin loppua, sillä pääyhtiö Pertti Palmrothilla on käräjäoikeudessa vireillä yrityssaneeraushakemus.

- Pyrimme löytämään liiketoiminnalle jatkajan mahdollisimman nopeasti. Työntekijät ja kotimainen valmistus ovat etusijalla, sanoo toimitusjohtaja Mikko Palmroth.

Hamken-yhtiö hallinnoi Palmrothin kenkä- ja laukkutehtaita, jotka toimivat Tampereella ja Virroilla. Työntekijöitä on tehtaissa hieman alle 70 ja koko Palmroth-konsernissa noin 120.Yhtiö kertoi kesäkuussa, että lopettaa kolme pääkaupunkiseudulla toimivista myymälöistään.

Tuotantoyhtiö Hamken on jo kertaalleen ollut yrityssaneerauksessa.

Arvostettuja design-tuotteita tekevän yhtiön historia alkaa vuodesta 1928, jolloin Pentti Palmroth perusti kenkätehtaan Pirkkalaan Tampereen lähistölle. Yritys aloitti viennin vuonna 1958.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.