Panda aloittaa yt-neuvottelut, mutta ei siirrä tuotantoa Viroon

Pandan makeistehtaalla Jyväskylän Vaajakoskella aloitetaan yt-neuvottelut. Yhtiön tarkoituksena on lisätä makeistuotannon kilpailukykyä, tehokkuutta sekä alentaa kustannuksia.

Mahdolliset irtisanomiset tai osa-aikaistamiset koskisivat alustavan arvion mukaan enintään 30:tä tuotannon ja varaston työntekijää. Vaihtoehtoisesti mahdolliset lomautukset voisivat toteutuessaan alustavan arvion mukaan koskea koko tuotanto- ja varastohenkilöstöä. Panda-makeisten tuotannossa ja varastossa työskentelee yhteensä 136 henkilöä.

Toimitusjohtajan Pasi Flinkmanin mukaan aiemmin suunniteltuja yksittäisten tuotteiden tuotannon siirtoja Viroon ei olla toteuttamassa, vaan säästöt on tarkoitus saavuttaa Vaajakosken tehtaan tehokkuutta kehittämällä.

Panda sai Oy Panda Ab:n ja Chips Ab:n fuusiossa uuden nimen: Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab.

Erityisesti snackseihin, makeisiin ja kekseihin keskittyvä yhtiö suunnittelee investointeja toiminnan tehostamiseen varsinkin pakkauspäässä.

– Uuden pakkausteknologian myötä tuotteidemme laatu ja tuotannon tehokkuus paranee entisestään. Panda on markkinajohtaja konvehtirasioissa ja panostaa jatkuvasti tuotteiden kehittämiseen, Flinkman linjaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .