Pandan yt-neuvottelut voivat tuoda irtisanomisia

Jyväskylän Vaajakoskella toimiva Panda, eli nykyinen Orkla Confectionary & Snacks Finland Ab:n aloittaa elokuussa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkia muita toimintoja, paitsi tuotannon tuntityöntekijöitä ja kotimaan myyntiorganisaatiota.

Toimitusjohtaja Pasi Flinkman ei vielä suostu arvioimaan tarkkoja henkilöstövaikutuksia, mutta kertoo, että niitä on luultavasti tulossa.

– Ensisijainen on tavoite löytää muita ratkaisuja, mutta henkilövähennykset eivät ole poissuljettuja.

Yt-neuvottelut ovat osa yrityksen aiemmin tällä viikolla ilmoittamia tehostamistoimia. Tehostaminen merkitsee muun muassa yhteistyön tiivistämistä virolaisen sisaryrityksen kanssa, investointeja pakkaamisen koneellistamiseen Vaajakoskella sekä organisaation uudistamista koko Suomessa eli Vaajakosken lisäksi myös Vantaalla ja Ahvenanmaalla.

– Ei tämä tilanne suoranaisesti yllätyksenä tullut, mutta ehkä emme osanneet lukea työnantajan tiedottamisesta, että puhutut organisaatiomuutokset tarkoittavat näin nopeasti aloitettavia  yt-neuvotteluja, pääluottamusmies Taisto Färman toteaa.

Flinkmanin mukaan kesällä 2015 töihin saatetaan ottaa tavallista vähemmän määräaikaisia. Tänä kesänä tulevan joulun tuotteita valmistaa noin 90 määräaikaista.

Myöhemmin selviää, onko tarvetta myös tuotantohenkilöstöä koskeville yt-neuvotteluille. Toimitusjohtajan mukaan mahdolliset sopeutukset yritetään toteuttaa määräaikaisia työntekijöitä vähentämällä.

– Tällä hetkellä ei ole nähtävissä tarvetta pysyvän tuotantohenkilöstön vähentämiselle.

Orkla Confectionary & Snacks Finland Ab työllistää 365 ihmistä, joista noin 200 Jyväskylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.