Paperin tuotanto romahti alimmilleen vuosikymmeniin – metsäteollisuuden alkuvuosi oli synkkä

Paperin tuotanto romahti huhti-kesäkuussa peräti 30 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Metsäteollisuus. Järjestön mukaan määrä on alhaisin vuosikymmeniin.

–  Metsäteollisuuden alkuvuosi oli kokonaisuudessaan synkkä. Vielä on kuitenkin ennenaikaista arvioida, johtaako korona paino- ja kirjoituspaperien tuotannon pysyvään supistumiseen vai palaako kysyntä tai osa siitä entiselleen, arvioi Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Timo Jaatinen tiedotteessa.

Järjestö huomauttaa, että näkymä loppuvuodellekin on huolten peitossa, sillä päämarkkina-alueilla, samoin kuin Suomessa, joudutaan arvuuttelemaan, onko luvassa uusi korona-aalto.

Myös sahatavaran ja vanerin tuotanto laski huhti-kesäkuussa. Sen sijaan kartongin ja sellun tuotanto kasvoi. Kartongissa plussaa tuli 11 prosenttia, ja kartonki nousi tuotantomäärissä jo paperin rinnalle.

Sellussa ja kartongissa kasvua myös pitemmällä aikavälillä

Metsäteollisuuden mukaan koronapandemia ja sen hillitsemistoimet lisäsivät hygienia- ja pakkaustuotteiden kysyntää.

Hygieniatuotteita ovat muun muassa paperiset käsipyyhkeet, kasvomaskit ja sairaalapaperit, jotka jalostetaan sellusta. Pakkaamisessa tarvittavan kartongin kysyntä on lisääntymässä muun muassa koronakriisin aiheuttaman verkkokaupan kasvun myötä.

Metsäteollisuus odottaa, että pidemmällä aikavälillä erilaisten sellu- ja kartonkituotteiden kysyntä kasvaa. Ilmastomyönteisen puurakentamisen yleistyminen voi myös kasvattaa sahatavaran ja vanerin tuotantoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Cibes Hissit ostaa muuramelaisen RH Tekniikka Oy:n – erikoistunut rakentamaan hissejä hissittömiin taloihin

Nokian renkaiden liikevoitto romahti reilusti tappiolliseksi – liikevaihtokin supistui yli kolmanneksella

Kuluttajille tarkoitetut kasvomaskit käyvät kaupaksi kuin vessapaperi keväällä – useissa Prismoissa ja Citymarketeissa tarjolla vain tyhjiä hyllyjä

Jyväskylä putosi Suomen Vuokranantajien kaupunkivertailussa – Kuopio houkuttaa asuntosijoittajia eniten

Mediat: Presidentti Trump haluaisi osan Tiktokin kauppahinnasta valtiolle vastineeksi kaupan hyväksymisestä

Hankasalmen K-Marketin uudeksi kauppiaaksi Suomen Elvis-fanien puheenjohtaja Marko Humia – haluaa kauppansa hyllyille lähituottajien tuotteita

Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa

Kymmeniä miljoonia maksanut koetehdas on odottanut käynnistystä jo puoli vuotta Äänekoskella – testiajot jäivät kesken koronan iskettyä

Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa

Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.