Paperit ja vaneri nostivat UPM:n tulosta, sellu ja tarrapaperit eivät

Metsäyhtiö UPM saavutti huhti-kesäkuussa paremman tuloksen kuin vuosi sitten. Voitto ennen veroja nousi 159 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 128 miljoonasta eurosta. Koko alkuvuosi on sujunut aiempaa valoisammin.

- UPM:n tulos vuoden 2014 alkupuoliskolla oli huomattavasti viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa parempi, kertoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen tulostiedotteessa.

Yhtiön tulosta vetivät ylös paperit ja vaneri. Pesosen mukaan tulosparannukseen vaikutti myös 200 miljoonan euron kustannussäästöohjelman eteneminen etuajassa. Kaikkiaan 94 prosenttia tavoitelluista vuosittaisista säästöistä on nyt saavutettu.

Kustannussäästöjen ohella tulosta paransivat paperitoimitusten lisääntyminen Aasiassa. Vanerissa hinnat nousivat toimitusten kasvun lisäksi.

Sellu ja tarralaminaatit eivät sen sijaan saavuttaneet tavoitettaan huoltoseisokkien takia. Selluyksikköä haittasi myös lehtipuusellun hinnan aleneminen. Lehtipuusellua UPM tuottaa muun muassa jättiläistehtaallaan Uruguayssa.

Pesonen on tyytyväinen siihen, että kaikki yhtiön kasvuhankkeet etenivät hyvin. Kasvuhankkeita ovat Kymin ja Uruguayn sellutehtaiden kapasiteetin nosto sekä Lappeenrannan biojalostamon käynnistäminen. Lisäksi hankkeita on Pietarsaaressa, Puolassa ja Kiinassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.