Paperit ja vaneri nostivat UPM:n tulosta, sellu ja tarrapaperit eivät

Metsäyhtiö UPM saavutti huhti-kesäkuussa paremman tuloksen kuin vuosi sitten. Voitto ennen veroja nousi 159 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 128 miljoonasta eurosta. Koko alkuvuosi on sujunut aiempaa valoisammin.

- UPM:n tulos vuoden 2014 alkupuoliskolla oli huomattavasti viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa parempi, kertoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen tulostiedotteessa.

Yhtiön tulosta vetivät ylös paperit ja vaneri. Pesosen mukaan tulosparannukseen vaikutti myös 200 miljoonan euron kustannussäästöohjelman eteneminen etuajassa. Kaikkiaan 94 prosenttia tavoitelluista vuosittaisista säästöistä on nyt saavutettu.

Kustannussäästöjen ohella tulosta paransivat paperitoimitusten lisääntyminen Aasiassa. Vanerissa hinnat nousivat toimitusten kasvun lisäksi.

Sellu ja tarralaminaatit eivät sen sijaan saavuttaneet tavoitettaan huoltoseisokkien takia. Selluyksikköä haittasi myös lehtipuusellun hinnan aleneminen. Lehtipuusellua UPM tuottaa muun muassa jättiläistehtaallaan Uruguayssa.

Pesonen on tyytyväinen siihen, että kaikki yhtiön kasvuhankkeet etenivät hyvin. Kasvuhankkeita ovat Kymin ja Uruguayn sellutehtaiden kapasiteetin nosto sekä Lappeenrannan biojalostamon käynnistäminen. Lisäksi hankkeita on Pietarsaaressa, Puolassa ja Kiinassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.