Paulig ostaa enemmistön nyhtökaurayhtiö Gold&Greenistä – kunnianhimoinen tavoite nyhtökauralle

Yhtiöiden mukaan niiden tavoite on lisätä nyhtökauran tuotantoa ja kansainvälistää tuote.

Elintarvikekonserni Paulig ostaa osake-enemmistön kasvisvalmiste nyhtökauraa valmistavasta Gold&Green Foodsista. Kauppahintaa 51 prosentin osuuden hankkimisesta ei kerrota.

Yhtiöiden mukaan niiden tavoite on lisätä nyhtökauran tuotantoa ja kansainvälistää tuote.

– Kauppa tuo meille lisää resursseja tuotannon kasvattamiseen. Nyt ei tarvitse taloudellisten tai operatiivisten rajoitteiden takia tehdä päätöksiä, vaan voimme puskea eteenpäin, Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen sanoo.

Lihan korvikkeena myytävän nyhtökauran tuotanto on viimeisen kolmen kuukauden aikana kaksinkertaistunut, ja Itkosen mukaan tavoitteena on tuotannon kymmenkertaistaminen vuoden aikana.

– Kyse on kunnon teollisesta prosessista, ei tämä ole mitään pipertelyä. Kun sitä saadaan optimoitua, on erittäin hyvät mahdollisuudet kymmenkertaistamiseen.

Gold&Green jatkaa toimintaansa itsenäisesti myös kaupan jälkeen. Yhtiö ei kerro nyhtökauran tämänhetkisiä tuotantomääriä, mutta vuositasolla sen liikevaihto on tällä hetkellä kahden miljoonan euron luokkaa.

Tuotteen kansainvälistämisessä yhtiö suuntaa ensiksi Pohjoismaita kohti. Tuotetta on tarkoitus saada Itkosen mukaan myyntiin Ruotsiin jo ensi vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.