Paulig ostaa enemmistön nyhtökaurayhtiö Gold&Greenistä

Kauppahintaa 51 prosentin osuuden hankkimisesta yhtiöt eivät kerro.

Elintarvikekonserni Paulig ostaa osake-enemmistön kasvisvalmiste nyhtökauraa valmistavasta Gold&Green Foodsista. Kauppahintaa 51 prosentin osuuden hankkimisesta yhtiöt eivät kerro.

Yhtiöiden mukaan niiden tavoite on lisätä kaurasta, härkäpavusta ja herneestä valmistetun nyhtökauran tuotantoa ja kansainvälistää tuote.

– Kauppa tuo meille lisää resursseja tuotannon kasvattamiseen. Nyt ei tarvitse taloudellisten tai operatiivisten rajoitteiden takia tehdä päätöksiä, vaan voimme puskea eteenpäin, Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen sanoo.

Lihan korvikkeena myytävän nyhtökauran tuotanto on viimeisen kolmen kuukauden aikana kaksinkertaistunut, ja Itkosen mukaan tavoitteena on tuotannon kymmenkertaistaminen vuoden aikana.

– Kyse on kunnon teollisesta prosessista, ei tämä ole mitään pipertelyä. Kun sitä saadaan optimoitua, on erittäin hyvät mahdollisuudet kymmenkertaistamiseen.

Liikevaihto tällä hetkellä pari miljoonaa

Yhtiö ei kerro nyhtökauran tämänhetkisiä tuotantomääriä, mutta vuositasolla sen liikevaihto on tällä hetkellä kahden miljoonan euron luokkaa.

Keskusteluja kaupan suhteen käytiin tämän kesän ajan. Gold&Green jatkaa toimintaansa itsenäisesti myös kaupan jälkeen. Pauligin rooliksi jää enemmistöomistajana toimiminen, sanoo konsernijohtaja Jaana Tuominen.

– Meillä on aika paljon resursseja ja osaamista, mikä tuo iloa Gold&Greenille. Paulig alkaa rakentaa liiketoimintaa nyhtökauralle Suomen ulkopuolelle.

Tuotteen kansainvälistämisessä yhtiö suuntaa ensiksi Pohjoismaita kohti. Tuotetta on tarkoitus saada myyntiin Ruotsiin jo ensi vuonna.

– Sitä mukaa kun nähdään, että kiinnostusta löytyy, edetään. Onhan Suomessa nähdyt trendit yleismaailmallisia, eli varmaankin löytyy kysyntää, Tuominen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.