Peliyhtiö Supercell perustaa yksityisen koodauskoulun Helsinkiin – koulutus opiskelijalle maksuton

Peliyhtiö Supercell perustaa yksityisen koodauskoulun Hive Helsingin Suomeen. Haku alkaa 15. tammikuuta. Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoi koulusta startup-tapahtuma Slushissa Helsingissä tänään.

Ensimmäisenä vuonna koulussa on määrä aloittaa 100 opiskelijaa, ja kolmantena toimintavuonna opiskelijoita odotetaan olevan 350. Paanasen mukaan koulutus on opiskelijalle maksuton.

Paananen sanoo tiedotteessa, että Helsingin Kalliossa sijaitseva koulu etsii opiskelijoita mahdollisimman erilaisista taustoista eikä aikaisemmalla kokemuksella ole merkitystä.

– Suomessa on valtava pula koodaajista. Mutta kyse ei ole vain siitä, kuinka monta uutta koodaajaa tarvitsemme. Vielä tärkeämpää on, että tarvitsemme koodaajia nykyistä huomattavasti monimuotoisemmista taustoista. Kyseessä ei ole pelkästään matemaattisesti lahjakkaiden miesten insinööritiede, Paananen sanoo.

Yritykset ja opiskelijat yhteen tuovassa koulussa ei ole perinteisiä kursseja, professoreita, kirjoja eikä lukukausimaksuja. Kolmivuotinen opiskelu perustuu vertaisoppimiseen ja tosielämän koodaushaasteiden ratkomiseen tiimityönä.

Paanasen mukaan Supercell ja kumppaniyritykset uskovat, että koodaus on keskeinen tulevaisuuden työelämätaito, jota tarvitaan lähes kaikilla aloilla.

Hakijan tulee olla 18–30-vuotias, ja hänen on läpäistävä verkossa tehtävä logiikkatesti. Lopulliset opiskelijavalinnat tehdään intensiivikurssin perusteella.

Hive Helsingin johtajaksi on nimitetty Minna Kivihalme, joka on aiemmin toiminut Haaga-Helia-ammattikorkeakoulun tietotekniikan yksikön koulutusohjelmajohtajana.

Mallia on testattu maailmalla jo yhdeksässä eri maassa, tiedotteessa sanotaan.